Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer å anke dom for ulovlig villreinjakt

Artikkelen er over 1 år gammel

Hardanger Folkeblad meldte i desember at en mann i Hardanger tingrett er dømt til 25 dagers betinget fengsel for å ha skutt fem villrein. Dyrene ble partert på ei hytte tilhørende Den Norske Turistforening.

Les også

Mann dømt for ulovleg jakt og helikopterlanding

Mannen i 50-årene, som var vert på hytta på Hardangervidda, hadde ikke gyldig jaktkort, men felte likevel dyra i august 2018, melder NRK.

Noen dager senere ble han tatt på fersken da politiet og Statens naturoppsyn fant 250 kilo kjøtt på DNT-hytta. I tillegg til fengselsstraffen, ble han dømt til 25.000 kroner i bot og tap av jaktretten i fire år.

Jan Erik Reiten, som er eiendomssjef i DNT Oslo og Omegn, sier det er for tidlig å si hvilke konsekvenser dommen får for mannens videre virke som hyttevert. Han opplyser at DNT ikke har vært borti tilsvarende saker tidligere, og at de trenger tid til å vurdere hva de skal gjøre.

Det parterte kjøttet ble fryst ned og var ifølge tiltalen gjort klart til uttransportering.

Les også

Tiltalt for ulovleg jakt

Mannen sier til NRK at han er uenig i dommen.

– Jeg synes straffen samlet sett er for streng. Likevel ønsker jeg å bli ferdig med saken og vil derfor ikke anke, opplyser han.

Politiadvokat Trygve Ritland i Vest politidistrikt la ned påstand om 60 dagers fengsel. Han sier at påtalemyndigheten vurderer å anke dommen fordi de mener straffen er for lav.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken