– Vi håper du får kjenne på anerkjennelsen, at du er sett, og at vi har troen på deg videre. Det gleder oss å ønske deg lykke til i vinteren som kommer, sa daglig leder, Kjell Baug i Sparebankstiftelsen Ringerike.

Markedssjef Dag Engen overrakte et portrettbilde av Vetle tatt av fotograf BT Stokke fra Gran.

Takket av som trener

– Dette passer helt perfekt, sier Vetle.

Han var ferdig med videregående i år, og har bestemt seg for å satse for fullt på skikjøring denne vinteren.

– Stipendet gjør det mulig for meg å ha fullt fokus på det sportslige når jeg reiser ut for å konkurrere. Første konkurranse er allerede første helgen i januar. Deretter blir det renn stort sett hver helg, fram til finalene i midten av mars. Drømmen er å kvalifisere seg til Freeride World Tour, men det er bare fire ledige plasser hvert år, så vi får se om det går.

Vetle ble også takket av som trener for Freeski-barna i Haugsbygd IF Adrenalin, der han har hatt hovedansvaret for et stadig økende antall deltakere de siste fire årene. Fem nye og yngre trenere tar over denne sesongen.

– Det er 80 barn påmeldt vinterens treninger, og Vetle skal ha en stor del av æren for rekrutteringen og miljøet som er skapt blant barna på Ringkollen, sier Kine Eide i Haugsbygd IF Adrenalin.

Hun legger til at egenmestring, lek og hygge er viktig for klubben.

– Vi er glade for å ha gode arvtakere i Tilde Jonsrud, Hans Henrik Færden, Gabriel Engen, Sigurd Aurdal og Vetle Gangeskar.

Satser på en god vinter

Tirsdag markerte også lansering av vinterens nyheter i alpinanlegget på Ringkollen.

Satsingen fortsetter videre etter fjorårets rekordsesong, der det for første gang ble solgt heiskort for over en million kroner, og kjørt over 116.000 turer av 7.500 gjester i heisene på Ringkollen.

– Bedre for alle, lover driftsleder Ole Kristoffer Hole Olsen, som i likhet med alle andre involverte jobber dugnad for regionens ski- og brettentusiaster.

– Den nye gapahuken i barneheisen blir et flott samlingspunkt, hvor man har god utsikt til bakken samtidig som man sitter beskyttet mot vær og vind. Vi har også leid en stor tråkkemaskin med vinsj, som gir oss mulighet til å bygge mye bedre hopp og landinger i parkdelen av bakken. Vi kommer raskere i gang med sesongen siden vi får skjøvet ut kunstsnøen både raskere og bedre. Vi har flere nye nett for bedre sikring av nedfarter, og vi har overhalt hele heisen så den holder i 15 år til, opplyser driftslederen.