Gå til sidens hovedinnhold

Søker etter veterinærkollega

Artikkelen er over 3 år gammel

Indre Hardanger veterinærvaktdistrikt og Hardanger dyreklinikk søker nå etter veterinær.

De ønsker en som kan ta del i den tredelte vaktordningen som omfatter kommunene Odda, Ullensvang og Eidfjord.

I utlysingsteksten pekes det på at stillingen innebærer store muligheter for fleksibilitet knyttet til arbeidsoppgaver og arbeidsturnus.

Den nye veterinæren ønskes til en kombinert praksis med smådyr, sau, storfe og hest, inkludert inseminering - og tredelt vaktordning i veterinærvaktdistriktet.

Erfaring

– Vi ønsker en veterinær med norsk autorisasjon og helst noen års arbeidserfaring, spesielt med smådyr, sier Inger Synnøve Vestrheim, som eier og driver Hardanger dyreklinikk.

Men hun oppfordrer også nyutdannede med fordypning i smådyr til å søke. Nødvendig opplæring på produksjonsdyr blir gitt. De to veterinærene som allerede er i vaktordningen, Ingrid Dale og Vestreim selv, har begge over 20 års erfaring.

Som kjent har det i lengre tid manglet en fast tredje veterinær i vaktordningen. Dyrehelse- og velferd er et lovpålagt kommunalt ansvar.

Håper på lysere tider

Det har vært en utfordring å få veterinærer til å etablere seg i distriktet, ikke minst fordi inntjeningsgrunnlaget på produksjonsdyr er lite. For vaktdelen av stillingen, må den som tiltrer ha egen bil og nødvendig utstyr, og sin egen virksomhet som et AS eller enkeltmannsforetak.

Med en kombinert stilling som nå lyses ut, håper både Vestrheim og Dale, og de som administrerer vaktordningen, at utfordringene skal løse seg.

Kommentarer til denne saken