Nå stiger temperaturen: Venter å se tosifrede varmegrader

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

- Det blir gradvis stigende temperatur utover uka, melder meteorologene.

DEL

Det kan nesten bli en smak av vår i Sør-Norge og i Hardanger utover i uka, om meteorologenes prognoser slår til for fullt. De varsler gradvis stigende temperatur i hele landsdelen.

- Noen steder kan temperaturen stige opp mot 10 plussgrader, og torsdag blir det også plussgrader høyt til fjells, lyder meldingen fra Meteorologisk institutt på Twitter.

Anbefaler rød skismøring

De anbefaler rød skismøring, felle- eller rubbski for deg som skal gå på ski i dagene framover.

- Ja, noen steder, som ytre strøk på Vestlandet, kan få 8-9 plussgrader, og vi skal ikke utelukke at det kan bli 10 grader noen steder. Østlandet ser ut til å få det beste været denne uka. I tillegg til økende temperaturer, kan det her bli perioder med sol, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen.

- Er det våren som kommer?

- Nei, det er for tidlig. Vi har ennå ikke kommet til vinterferien og påskeferien, men mange vil nok merke temperaturstigningen.

Farevarsler for vanskelige kjøreforhold

Tirsdag ventes det litt nedbør Østafjells, og det meste vil komme som sludd eller snø, men onsdag stiger temperaturen. Det er sendt ut farevarsel for Vestlandet og Trøndelag. Her venter meteorologene at overgangen fra snø til regn kan gi vanskelige kjøreforhold og regn som fryser på bakken.

Både over Haukelifjell og Hardangervidda er det ventet mye vind som også kan skape utfordringer.

Overgangen i været vil merkes på Vestlandet tirsdag. Da kommer det et nytt lavtrykk som gir nedbør. Det ventes sludd i lavlandet, men overgang til regn utover dagen og etterhvert regn også i indre strøk på Vestlandet.

Artikkeltags