Trailer veltet på glatten på E134 -kolonnekjøring på riksveg 7

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Natt til tirsdag har flere bilister og trailere kjørt utfor på grunn av glatte veier på Østlandet. Det advares om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene.

DEL

Vegtrafikksentralen melder at det er innført kolonnekjøring på Rv 7 Hardangervidda. Dette gjelder alle kjøretøy, og årsaken er uvær.

Like før klokken 3 natt til tirsdag meldte Øst politidistrikt at de allerede hadde fått meldinger fra bilister som har problemer med sommerdekk i snøværet.

– Slik føret er nå er vår melding enkel: Har du sommerdekk på bilen, la bilen stå! Dette gjelder også de store inn- og utfartsveiene, skriver de på Twitter.

Sørøst politidistrikt har bistått flere sjåfører natt til tirsdag. Blant annet kjørte en trailer med flere tonn laks av veien på E134 ved Nutheim i Selfjord kommune. Sjåføren ble sendt til legevakt for rutinesjekk. Det er veldig glatt på stedet, melder politiet.

Vest for vannskillet har ikke snøen kommet på samme måte som på Østlandet, men Statens vegvesen melder om snødekkke , liten kuling og seks minusgrader på Haukelifjell.

Meteorologene meldte mandag kveld at det er også meldt om forholdsvis kraftig vind både langs kysten på på fjellet. Akkurat denne kombinasjonen med snø og vind gir ofte vanskelige kjøreforhold på E134 over Haukeli, skriver Telemarksavisa.

Ifølge NRK kan det bli kolonnekjøring over Hardangervidda på kort varsel.

- Det er meldt ettermiddagsregn i indre strøk i Hordaland, og det er ventet glatte veier.

Riksveg 7, Hardangervidda

Riksveg 7, Hardangervidda Foto:

Det var på forhånd meldt om kaos i trafikken på grunn av snøen som var ventet østafjells natt til tirsdag. Meteorologisk institutt advarte på Yr mandag om snø og underkjølt regn i store deler av landet de neste dagene. Statsmeteorolog Siri Wiberg varslet mandag ettermiddag at det kan være 10 centimeter snø over store deler av Østlandet fra tirsdag morgen, skriver NRK.

Artikkeltags