Søndag og mandag blir det vått

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologen tror ikke Odda og andre flomutsatte strøk vil rammes ytterligere av nedbøren.

DEL

– Det vil gi høyere vannføring, men det er ikke noe vi tror skal føre til flom, sier meteorolog Geir Otto Fagerlid og viser til at kraftig snøsmelting var hovedårsaken til at det flommet over flere steder i slutten av forrige uke.

Han tror ikke Odda og andre flomutsatte strøk vil rammes ytterligere av nedbøren.

At det er grunn til å slå styrtregnalarm er nok mest av alt «klikkbait». Det vil ikke regne så mye at vi sender ut varsel heller, men at det blir vått søndag og mandag stemmer, sier vakthavende meteorolog Fagerlid hos  Vervarslinga på Vestlandet til Haugesunds Avis.

Søndag vil det komme mellom 20 og 40 millimeter nedbør på Haugalandet, mens mandag ligger an til å bli hakket våtere med 30 til 60 millimeter.

– Hvorvidt vi sender ut varsel avhenger av intensiteten på nedbøren. Foreløpig ser det ut til at dette er normalt uvær, mener Fagerlid.

Heftigst i indre strøk

Fagerlid mener at det ser ut til at de som bor i kystnære strøk som Haugesund og Karmøy slipper unna det aller verste regnværet.

– Det fyker litt forbi, sier Fagerlid.

Ifølge meteorologen blir rett og slett reddet av litt for lave fjell til å få de største nedbørsmengdene, mens indre strøk som Vindafjord får det heftigste været.

– I Haugesund tror vi at det kommer 10 til 15 mm nedbør søndag og det samme mandag. I områder med fjell over 500 til 1.000 meter vil det bli mest nedbør, sier Fagerlid.

– Tror ikke det fører til flom

Meteorologen har også grunn til å tro at det i ytre strøk av Sunnhordland, vil det bli mer nedbør enn i ytre strøk av Nord-Rogaland.

Når det gjelder været for fredag og lørdag har for så vidt Fagerlid litt lystigere prognoser.

– Fredag begynner med tørt vær, men nedbøren øker utover kvelden og det vil bli ganske vått. Lørdag blir det lite nedbør og lange perioder med oppholdsvær, forteller meteorologen.

Artikkeltags