Meteorologen advarer

Slik såg det ut på Haukeli onsdag morgon.

Slik såg det ut på Haukeli onsdag morgon. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Advarer om farlige kjøreforhold.

DEL

Det har allerede vært hvit nedbør i nord, mens kulden fester grepet i øst.

Mens vi venter på at vindkastene skal styre i løpet av onsdagen og natt til torsdag, så kommer det nedbør i form av snø også i sør.

– I fjellet i Sør-Norge kommer nedbøren som snø onsdag.

Storm styrke

I løpet av onsdagen øker også vinden, og meteorologen advarer om liten eller full storm mange steder i fjellet i Sør-Norge og langs kysten av Vestlandet.

Det er sendt ut flere farevarsel, blant annet på gult nivå for kraftige vindkast i Hordaland og Rogaland for onsdag kveld og natt til torsdag. Her er det ventet vindkast på 30–35 meter per sekund utsatte steder. Gult tilsvarer moderat fare.

– Onsdag øker vinden til sørøstlig liten eller full storm mange steder i fjellet i Sør-Norge og langs kysten av Vestlandet sør for Stad.

Sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd, og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen, advarer meteorologene på yr.no.

Vanskelige kjøreforhold

– Hvis du skal på fjellet, må du forberede deg på snø og en del vind. Etter hvert øker snøgrensen, og du må helt opp i høyfjellet for å finne snø. Lørdag kveld blir det kjøligere luft igjen, og snøgrensen går noe ned igjen, melder meteorologene på Twitter.

I samme område er det også sendt ut farevarsel på gult nivå.

– Vi har sendt farevarsel på gult nivå for lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge og Østafjells. Årsaken er snø som etter hvert går over til regn, i tillegg til at temperaturen ligger rundt 0 grader. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken