Uværet skaper trøbbel i trafikken: Stengt ut dagen på Haukeli

Det er fortsatt stengt på E 134 over Haukelifjell. Veien vil ikke bli åpnet igjen mandag. Mandag ettermiddag ble også Hovden - Haukeli stengt.

DEL

(Haugesunds Avis) TRAFIKK: Klokken 13 søndag ble E 134 over Haukelifjell stengt på grunn av uvær. Mandag morgen er det fortsatt stengt over fjellovergangen.

– Stengt på grunn av uvær. Dersom værmeldingen slår til, blir det etter all sannsynlighet ikke åpnet i dag, er meldingen fra Statens vegvesen.

Klokken 12.45 kommer den endelige beskjeden fra Vegtrafikksentralen.

– Stengt på grunn av uvær. Blir ikke åpnet i dag.

Klokken 14.15 kom meldingen om at også strekningen Rv. 9 Hovden – Haukeli er stengt. Også der skaper uværet utfordringer, og det har vært kolonnekjøring. Dermed er det umulig å komme seg til Haugalandet via Sørlandet.

Har sendt ut farevarsel

Det er ventet kraftige vindkast i området, og vinden skal øke fra mandag ettermiddag av.

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel om kraftige vindkast, samtidig som de har forlenget farevarslet om snøfokk som har vært gjeldende siden fredag.

På Rv. 7 over Hardangervidda er det også stengt mandag morgen.

– Avvik fra ruteoppsett

Ferjene over Boknafjorden begynte seint søndag kveld å gå til Hanasand i stedet for Mortavika. Det gjør de også mandag morgen, melder Vegtrafikksentralen vest.

– På grunn av værforholdene fortsetter vi å gå i rute mellom Arsvågen og Hanasand, melder Fjord 1.

De går med fire fartøy i sambandet, men melder at det vil bli avvik fra ruteoppsett.

I en melding skriver Fjord 1 at C-ruten utgår, mens avgangene i A og B går.

Innstilt

Mandag morgen var ferjesambandet Langevåg – Buavåg innstilt på grunn av værforholdene, men klokken 8 meldte Vegtrafikksentralen at sambandet nå er i drift igjen. Det varte ikke lenge. Klokken 10.10 er sambandet igjen innstilt.

Artikkeltags