Musikkpris til stjernetalent på 13 år

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Som tiåring spilte han Arve Tellefsen rørt til tårer. Torsdag kveld ble Joakim Røbergshagen (13 år) tidenes yngste mottaker av Statkraft Young Star pris. Det skjedde under åpningen av Hardanger Musikkfest.

DEL

Ifølge juryen er Årets Statkraft Young Star et musikertalent helt utenom det vanlige. Siden han pur-ung entret konsertscenen med et smell under Røros Vinterfestspill for noen år siden, der han forbøffet så vel Arve Tellefsen som en velfylt konsertsal av konsertvante tilhørere, har han jevnt og trutt lagt alen til sin vekst, både som musiker og menneske.

"Komiteen har fulgt hans modning med stadig større interesse og begeistring, og finner det derfor helt naturlig at fiolinisten Joakim Rødsberghagen i år står her som prismottaker.

Joakim har en høyt oppdrevet teknikk, en klar artistisk forståelse for det han gjør, men enda viktigere: En frapperende naturlig musikalsk fortellerbegavelse. Hans musikalske fremtid er det naturlig umulig å vite noe om, men alle målbare kriterier for en fremtidig profesjonell karriere er til stede", heter det i juryens begrunnelse.

Prisen er på 100.000 kroner. Den ble delt ut av konserndirektør Asbjørn Grundt. Joakim spiller på en Gagliano fioling fra 1780 utlånt fra Storebrand. De siste seks årene er det et annet supertalent, Miriam Helms Ålien som har fått disponere denne flotte fiolinen.

Joakim takket for prisen ved å spille første sats av sonate i a moll av den belgiske komponisten Euguene Ysaye. Han sa at det var helt fantastisk for ham å motta denne prisen. Det dreier seg ikke bare om selve pengene, men all den oppmerksomhet og heder som følger med. Det er mange jeg skulle ha takket. Men det går ikke. Det ville ha tatt flere timer, sa den unge virtousen.

Artikkeltags