Gå til sidens hovedinnhold

Nå er stemmene talt opp. Ett spesielt forslag utmerket seg

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 2020 slår kommunene Odda, Jondal og Ullensvang seg sammen til èn kommune. Før jul jaktet storkommunen på sin nye visjon.

Ledelsen i Ullensvang kommune la opp til intet mindre enn ni folkemøter før jul, der innbyggerene fikk muligheten til å komme med innspill til en overordnet framtidig visjon.

– Nå får den enkelte innbygger mulighet til å sette sitt preg på vegen den nye kommunen skal gå inn i framtida, fortalte kommende rådmann Ole-Jørgen Jondahl.

Og innbyggerne lot ikke vente på seg. Flere visjonsforslag kom på plass og spesielt ett forlag fikk mye oppmerksomhet, nemlig Ullensvang kommune - Jævla bra kommune!

Over 60 forslag kom inn og kommunen bestemte seg for å kjøre en avstemming for 16 av de potensielt nye visjonene. Der var også "Jævla bra kommune" med.

– Jeg ser at det har blitt harselert med, og kan kjenne meg igjen i at enkelte ting er svulstig, men dette skal danne grunnlaget for noe som er viktig. Vi har fått diskutert problemstillinger for den nye kommunen på folk sin heimebane, og ser at det har fungert i ganske stor grad, kommenterte plansjef Kristian Bondhus-Jensen før avstemmingen.

Nå er avstemmingen over. "Jævla bra kommune" stakk av med hele 59 prosent av stemmene.

- Det var tett helt til det siste, men det ble til slutt klar tale fra dere innbyggere. Tre forslag skilte seg ut, spesielt det ene som fikk mer stemmer enn alle 15 andre forslag tilsammen, forteller Ullensvang kommune til sine følgere på Facebook.

Slik ser topp tre ut:

1. 59% av stemmene: Ullensvang – Jævla bra kommune!
2. 7% av stemmene: Ullensvang kommune – Dyrkar samhald fra fjord til fjell
3. 6% av stemmene: Ullensvang kommune – Kraftfull og raus

- Tidlig i nyåret vil vi gå gjennom resultatene og velge ut de 3-5 visjonene som blir med videre til fellesnemda, som vil ta en endelig avgjørelse på hva som blir vår nye visjon i møte 7. februar, opplyser nye Ullensvang kommune videre.

Fellesnemda er et råd bestående av politikere fra alle de tre kommunene og som blant annet skal ta en rekke beslutninger om hvordan ting skal bli i den nye kommunen fra 2020.

Det skal ha kommet inn flere tusen stemmer til de 16 kandidatene til ny visjon.
Kommentarer til denne saken