Mandag klokken 18.30 fikk politiet melding om en kinesisk dame som var blitt sjuk på veg tilbake fra Trolltunga.

- Hun befant seg i nødbua ved Floren og klarte ikke gå lenger. Røde Kors rykket ut og hentet henne ned i går kveld, forteller politiførstebetjent Svein Buer ved Hardanger lensmannskontor.

Dama var i følge med sin ektemann, som fulgte kona og hjelpekorpset ned fra fjellet. Røde Kors opplyser at de på vegen traff en amerikansk dame som knapt klarte å flytte bena sine. Hun ble også tatt hånd om.

Klokken 21.30 kom det ny melding om tre personer, en mann og to damer, de befant seg på omtrent samme sted som redningsaksjon nummer en.

- Begge damene trengte hjelp, sier Stig Hope, områdeleder for Røde Kors hjelpekorps område 5 – som omfatter Røldal, Odda, Tyssedal og Kinsarvik.

Det medtatte reisefølget ble flydd ned av luftambulansen, og kveldens siste oppdrag ble ikke avsluttet før sent natt til tirsdag.

- Vi har en tredobling når det kommer til redningsaksjoner til Trolltunga så langt i år, sammenlignet med samme tid i fjor, forteller Hope og legger til at de i 2017 er oppe i 15 oppdrag.

Det var hjelpekorpsene fra Odda og Tyssedal som deltok på mandagens aksjoner, men Hope understreker at alle de fire lokale hjelpekorpsene i område 5 er avhengige av hverandre, med tanke på den enorme ressursbruken på Trolltunga.