– Lokalbefolkningen blir ikke hørt

Engasjert: Trond Seim og Leve Tyssedal II.arkivfoto

Engasjert: Trond Seim og Leve Tyssedal II.arkivfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Trond Seim sier Leve Tyssedal II vil revurdere sin rolle i turistsatsingen rundt Trolltunga.

DEL

– Vi har mottatt mange forespørsler fra ulike aktører som ønsker at vi skal involvere oss, men har så langt bevisst valgt å holde oss unna. Nå vurderer vi å ta henvendelsene på alvor, forteller Seim, leder av Leve Tyssedal II.

Stor belastning

Han sier holdningsendringen skyldes den store belastningen turiststrømmen påfører lokalbefolkningen, som Seim mener ikke blir hørt i prosessen.

– Odda kommune er flinke til å informere, men mangler en helhetstanke. Det er bare å se på forslaget om at turistene kan dusje i garderobeanlegget på Tyssedal barneskole. Et forslag som ikke løser noen ting. Hvem setter seg svett og sliten i bilen bare for å kjøre ned til skolen på let etter parkeringsplasser som ikke finnes? spør Seim.

– Det finnes allerede et kommunalt garderobebygg oppe ved idrettsplassen. Dette kan brukes både som dusjanlegg og servicesenter, hvis kommunen er interessert, legger han til.

Han understreker at de også er opptatt av turistbelastningen i Odda sentrum.

– Til tross for press på parkeringsplassene og behovet for transport. Det er uansett best at de fleste turistene samles i Odda, da næringsgrunnlaget i sentrum gir kommunen større inntektspotensial, sier Seim.

Artikkeltags