Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker lokalt eierskap

Artikkelen er over 4 år gammel

Jostein Soldal er interessert i å bidra til at en hytte kommer på plass på Trolltunga-stien.

– Det er litt tidlig å konkludere for vår del, men det jeg kan si er at dersom det blir gitt tillatelse til å bygge en turisthytte, så ville det være kjekt om det blir lokalt eierskap, og inntekter til det lokale næringslivet, sier han.

Om dette blir en realitet, så er jeg interessert i å bidra, sier Soldal, og viser til at produktet han leverer, med hotell og guiding, er avhengig av at turistene har et trygt og godt reisemål.

Les også: Røde Kors fikk samfunnssikkerhetsprisen for 2016: – Dette er vår lønn 

Soldal viser blant annet til hva de har fått til rundt gondolbanen i Loen, der en stor hoveddel av investorene er større og mindre lokale bedrifter.

– Med så mange Trolltunga-turister er det store muligheter for lokal verdiskapning, og det er noe man i Odda kan utnytte enda bedre, sier han.

Før man begynner å jobbe med detaljene i et eventuelt hytteprosjekt, mener han det må komme avklaringer og rammevilkår fra det offentlige.

– Det er vanskelig å planlegge før man vet om det i det hele tatt blir gitt tillatelse til å bygge en hytte, og hvor den kan være, sier han, og mener at det beste stedet ville være i nærheten av selve utsiktspunktet.

– Vi ser igjen og igjen at vi har et bærekraftproblem på veien til Trolltunga. Det er stor slitasje på naturen, og mye søppel, avføring og telt som står igjen. En hytte, med rundt 200 sengeplasser, ville løse mange av de problemene, sier han, og legger til at dette selvsagt også vil være et vesentlig sikkerhetstiltak.

Kommentarer til denne saken