Det er nå mulig for personer mellom 18 og 64 år, uten underliggende risiko for alvorlig sjukdomsforløp, å ta en ny oppfriskningsdose mot korona dersom de selv ønsker det. Men ifølge smittevernoverlege Steinar Jacobsen har det vært laber interesse for vaksinasjon i høst.

Han sier frammøtet under vaksinasjonsdagen på Bokko 10. november, der man kunne ta både korona- og influensavaksine, var langt lavere enn kapasiteten som var etablert.

Like etter ble oppfriskningsdosen mot korona åpnet for alle aldersgrupper.

– Det har etter 10. november vært én kommunal vaksinedag pr. uke, på bestilling gjennom vaksinetelefonen. Men antall vaksinasjoner på disse dagene har også vært lave, og tallet på foreløpig oppmeldte de gjenværende vaksinasjonsdagene i ukene fram til jul er også ganske beskjedent, forteller Jacobsen til HF.

Smittevernoverlegen opplyser at kommunen nå er i en evaluerings- og planleggingsprosess med tanke på hvordan tilbudet skal tilrettelegges etter årsskiftet.

– Ut fra faktisk vaksinasjonssøkning er det trolig ikke mulig eller ressurseffektivt å videreføre kommunale vaksinasjonsdager med «drop-in-tilbud», sier han.

Jacobsen sier de vurderer om vaksineringen kan legges til legesentrene i kommunen fra nyttår.

– Det praktiske hindringen der, er at kapasiteten ved Odda legesenter allerede er temmelig sprengt, og at det dermed ikke er helt lett å se hvordan dette senteret skal klare å implementere også disse oppgavene. Men vi jobber som sagt med saken nå, avslutter han.