• Siste: Sjøfartsdirektoratet gir seilingstillatelse til båtene fra Boreal. Ferjetrafikken landet over skal dermed være i gang igjen.

Første avgang blir 07:05 fra Kinsarvik.

Ullensvang kommune opplyser sent onsdag kveld at Skyss setter inn passasjerbåten Tornerose frå GulenSkyss på ferjesambandet Kinsarvik-Utne torsdag morgen.

Den drøyt 20 meter lange båten kan ta 48 passasjerer normalt sett.

Passasjerbåten vil følge vanlig rutetid.

Uvisst når Boreal er i sving igjen

«Det er venta reserveferje i løpet av torsdagen. Ferjesambandet Kvanndal-Utne vil vera innstilt til reserveferje er på plass. Den er venta i løpet av formiddagen på torsdag», opplyser Ullensvang kommune.

Skyss opplyser onsdag kveld at de ikke vet når Boreal kan gjennoppta driften sin på de to ferjesambandene.

«For vidare informasjon om rutetider og driftsmeldingar, ber me alle som er avhengig av ferjesambanda følgje med på Skyss», melder kommunen.

Det var tidligere onsdag ettermiddag at alle ferjer drevet av rederiet Boreal gitble t seilingsnekt av Sjøfartsdirektoratet på grunn av alvorlige sikkerhetsbrudd. Rederiet driver ferjer og hurtigbåter i Møre og Romsdal, Nordland, Troms og Finnmark, Rogaland og Vestland og drifter blant annet sambandet Kinsarvik - Utne og Kvanndal - Utne.

Statsråder i møte

Tre statsråder har vært i møte med Sjøfartsdirektoratet onsdag kveld for å finne en løsning på ferjestansen.

De tre er næringsminister Iselin Nybø (V), fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) og samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF), skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Direktoratet vurderer ulike løsninger for å ivareta samfunnskritisk virksomhet, sier Nybø.

Hun legger til at hun opplever at direktoratet og rederiet jobber konstruktivt.

En stor del av problemet er at laks og annen sjømat ikke kommer seg av gårde fra slakterier og anlegg, som ofte er avhengige av ferjesamband.

– Jeg har derfor bedt Sjøfartsdirektoratet om å vurdere hvordan samfunnskritisk matproduksjon, som havbruk, kan opprettholdes, sier fiskeriminister Ingebrigtsen

Saken blir oppdatert.