Toaletter, rasteplasser og kafeer til flere turistveier

Nasjonal turistvei over Aurlandsfjellet skal få rasteplass med toalett ved Røyrnes.

Nasjonal turistvei over Aurlandsfjellet skal få rasteplass med toalett ved Røyrnes. Foto:

Av

Nå skal veistrekninger som Hardangervidda, Hardanger og Aurlandsfjellet gjøres enda litt mer attraktive for norske og utenlandske turister.

DEL

Onsdag presenterte Statens vegvesen sin veiledende kunngjøring om 18 nye anlegg som skal bygges frem til 2023. Totalt er det 46 anlegg som skal bygges langt turistveiene ifølge Nasjonal Transportplan. I juni skal det holdes leverandørkonferanser med entreprenører som vil bygge de nye veiene.

Anleggene er en del av prosjektet med å bygge 18 nye Nasjonale turistveger, strekninger som representerer det ypperste i kjøreopplevelser i norsk natur. De skal friste bilturister i både inn- og utland til å ta i bruk Norge som ferieland. Hele Nasjonale turistveger-prosjektet skal stå ferdig i 2023.

Ny jobb med ny stamvei

Strekningene det ble kunngjort anlegg for onsdag er Valdresflye, Jæren, Ryfylke, Hardangervidda, Hardanger, Aurlandsfjellet, Gaularfjellet, Sognefjellsvegen, Helgelandskysten, Lofoten og Varanger.

I kunngjøringen heter det at ulike strekninger skal få nye eller utbedrede kafebygg, parkering, toaletter, utsiktspunkt, turstier, rasteplasser, servicebygg, oppholdsrom og næringsbygg.

Artikkeltags