Gå til sidens hovedinnhold

KLART FOR MUSIKKFEST I HARDANGER

Artikkelen er over 19 år gammel

Torsdag 31. mai starter Hardanger Musikkfest. I alt blir det rundt 20 konserter over fem dager, inkludert vandringer i Griegs fotspor, musikkseminar og foredrag.

Hardanger Musikkfest arrangeres i år for femte gang. Programmet holder den samme høye standard som alltid, i år med særlig interessante sangere på programmet. Blant annet hardangers egen Arild Helleland.

Elskere av den gode sangkunst får dermed både i pose og sekk under årets Hardanger Musikkfest. Med litt aktiv innsats går det an å oppsøke steder hvor våre internasjonale sangstjerner opptrer, men å finne steder hvor både Arild Helleland, Solveig Kringlebotn, Linda Øvrebø og Reidun Horvei er samlet på en gang, er det vel bare Hardanger som kan oppdrive.

Ellers er det særlig grunn til å merke seg to urframførelser under musikkfesten i år. Både musikk-professor Bjørn Kruse, og den unge multimusikeren Maja Solveig Kjelstrup Ratkje har spesialskrevet verk for Hardanger Musikkfest.

Kruses verk er skrevet til Stig Nilsson, som skal fremføre det på nattkonserten i Ullensvang kyrkje fredag 1. juni. Verket er spesialskrevet for tid og sted. Det heter «Månedans».

Majas verk skal fremføres av kjæresten Frode Haltli på akkordeon.
Maja skal også synge på musikkfesten.

Mens vi er inne på sangere, er det heller ingen grunn til å glemme kvederne Arve Moen Bergset (som også er orkestermusiker, fiolin og hardingfele) og Hardangers egen Reidun Horvei, som begge skal delta på årets musikkfest i Hardanger.

De store stjernene ellers på musikkfesten?

Tja, her er det mye bra å velge blant. Personlige favoritter:

Vertavokvartetten, samt pianistene Jean-Yves Thibaudet, Håvard Gimse og Geir Botnen.

Det er også all grunn til å sette et kryss i taket for den unge Kristiania Strykerkvartett, og kammerorkesteret fra Barratt Dues Musikkinstitutt.

Sistnevnte skal spille i Turbinhallen i Tyssedal. Konsert i Tyssedal Kraftstasjon er etterhvert blitt en viktig del av Hardanger Musikkfest.

De som var med på den aller første klassiske konserten i Turbinhallen, da Barrat Dues unge Festivalorkester spilte årstidene av Vivaldi med den fantastiske fiolinisten Henning Kraggerud som solist- og med solistens bror Alf Richard som eminent dirigent- de glemmer den ALDRI.

Så nå er det bare for musikkfestens kunstneriske leder Stig Nilsson, og alle oss andre å krysse fingrene for at også været må bli bra.