Frykter nedlegging av akuttberedskapen

Artikkelen er over 14 år gammel

Kommuneoverlege Steinar Jacobsen frykter at dialogmøtet var første steg på vegen mot en snarlig nedlegging av akuttberedskapen ved Odda Sjukehus. -Møtet innfridde mine verste antakelser, sier han.

DEL

-Det ble brukt mange fine ord om omstilling. Det er greit nok at man ikke snakker om å legge ned Odda Sjukehus, men hva er et fly uten haleror? Et sjukehus i Odda uten akuttberedskap er ikke et fullverdig sjukehustilbud. Jeg frykter at vi står foran en snarlig nedleggelse av akuttberedskapen ved Odda Sjukehus, dersom ikke lokalbefolkningen reagerer kraftig, sier Jacobsen.

Etter dialogmøtet tirsdag har allmenlegene i Odda vært samlet til krisemøte for å drøfte hvordan de skal forholde seg til innholdet i møtet.

Odda-legene reagerer særlig på et utsagn fra Helse Vest om «kunnskapsløse leger» i Odda. -Noe av det vi reagerte mest på var den arrogansen som ble vist. Det virket på meg som møtet ble avholdt utelukkende for å kunne vise til at det hadde vært en distriktsdialog. Innholdet i møtet viste at sjukehuset i Odda er mer utsatt enn vi faktisk trodde. Jeg tolker innholdet i møtet som et varsko om nedleggelse av kirurgisk beredskap ved Odda Sjukehus, sier kommunelege Steinar Jacobsen.

Artikkeltags