Gå til sidens hovedinnhold

Temakafé på Bokko med fokus på barn og ungdom som pårørende

Mandag 6. september starter Kreftforeningen opp igjen Temakafeen på Bokkotunet. Denne kvelden er det barn og ungdom som pårørende som står på agendaen.

Temakafeen er et tilbud for både pasienter, pårørende og etterlatte.

- Barn og Ungdom er en viktig gruppe som pårørende, da sjukdomsforløp strekker seg som regel over tid. Det er de som skal leve lengst med sine traumer og tap av mennesker som står dem nær. Så det er svært viktig å trygge de unge, sier, Kristin Rabbe Tveit, gruppeleder for Temakafeen.

Hun understreker at barn og ungdom er ekstra sårbare når en av foreldrene blir rammet av kreft, da de befinner seg i en fase der de er opptatt av å utvikle egen identitet, og et ledd i dette er å frigjøre seg fra foreldrene.

- Derfor er det viktig å finne plass for barn og ungdom i samtaler om sjukdom hos de nærmeste, og att de får status som pårørende. Åpenhet kan til tider være en belastning, men det motsatte kan ofte være lite gunstig for barn og ungdom, sier Tveit.

- Sjukdom kan også medføre store forandringer i familielivets dynamikk med omorganiseringer av dagliglivets gjøremål, legger hun til.

Ellers blir det også 5-årsmarkering for Temakafeen denne mandagskvelden.

- Vi får besøk av kreftkoordinator Hege Lyssand og Vibeke Lynghammer, rådgiver oppvekst, avslutter Kristin Rabbe Tveit.

Les også

Tilbyr ringevenn for kreftpasienter, pårørende og etterlatte

Les også

Hege (39) er tett på kreftpasientar: — Jobben gir mykje glede

Kommentarer til denne saken