Da har du sjansen til å gi den en morsom, frisk og verdig avslutning.

Røldal Ned Opp og Odda kommune vil gjerne sette farge på rittet Tour des Fjords som passererer Odda 1. september. Og hva er mer naturlig enn å bruke sykler i et fargerikt stunt som spres langs traseen?

Inge Lægreid og co gikk for en tid tilbake ut og bad folk om å levere sykler til den gode saks tjeneste.

Bilister, syklende og andre veifarende kan allerede nå glede seg over fargerike sykler på noen utvalgte steder. Men de lokale arrangørene vil gjerne ha flere.

– Vi har planer om å lakkere flere sykler til uken, og skal få hjelp av Tyssedal bilsenter. Da blir det mer effektivt enn å stå med spraybokser slik vi har gjort til nå, smiler stunt-general Lægreid gjennom telefon.

- Vi hadde tenkt oss flere enn de rundt 25 som er kommet til nå, og håper folk har sykler å avse.

Syklene kan leveres/plasseres ved garasjene på plassen bak brannstasjonen i Odda. Etter å ha fått en fargerik makeover og stått på utstilling her eller der til glede for veifarende - blir de kassert. Dermed er det helt ok at de har mangler, er skakke eller skjeve.

Tours des Fjords skal bli en folkefest. Lægreid oppfordrer publikum til å benytte sykkel når de skal heie proffene frem. Da er det kjappere å komme fra sted til sted for dem som ser på også, sier han.

Og husk å lete fram kassable sykler av alle slag til stuntet og få dem levert bak brannstasjonen i Odda - helst i løpet av helgen. Kommer du mandag, blir du sikkert klokket inn som folkefest- og stuntdeltager da også. Men fristen er kort. Tråkk til!