Håkon Opdal og Brann sikret tre poeng i Bodø

Bismar Acosta scoret et spektakulært mål på Aspmyra. Det bidro til Branns tredje strake seier. Foto: Mats Torbergsen, NTB scanpix.

Bismar Acosta scoret et spektakulært mål på Aspmyra. Det bidro til Branns tredje strake seier. Foto: Mats Torbergsen, NTB scanpix. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Brann var gode den første halvtimen og scoret to mål. Det var nok til å vinne 2–1 borte mot Bodø/Glimt.

DEL

Det var Branns tredje strake seier i serien, og dermed har rødtrøyene for alvor meldt seg på i toppen av tabellen.

Slik var kampen

Lars Arne Nilsen valgte å gi tillit til nøyaktig samme startellever som vant de to foregående seriekampene.

Brann har flere ganger blitt beskyldt for å spille for direkte tidligere i sesongen, men etablerte et overtak med korte pasninger og gode kombinasjoner i starten av kampen. Spesielt venstresiden med Kristiansen, Strand og Berisha så frisk ut.

Likevel skal Brann takke dommeren for at de ikke fikk en kjempesjanse imot i åpningsminuttene. Berisha taklet ballen tilbake i egen 16-meter der Geir André Herrem fikk stå helt alene, men assistentdommeren valgte utrolig nok å dømme offside på Glimt-spissen.

Dobbel fra Brann

Etter 20 minutter skapte Brann noen småfarligheter som kan ses på som et varsel om det som skulle komme.

For etter en halvtimes tid tok Brann-laget fyr. Først slo Acosta en lang ball i bakrommet. Verken forsvaret eller keeperen til Glimt hadde god nok oversikt i situasjonen, og Bamba fikk en fot på ballen og snek seg forbi keeperen. Med venstrefoten kunne Bamba enkelt sende Brann i føringen.

2–0 kom på spektakulært vis like etterpå. Det ble flipperspill inne i Glimt-feltet etter en corner. Acosta syntes tydeligvis ikke at det var så spennende, så han valgte like så godt å kaste den svære kroppen sin vannrett opp i luften og saksesparke ballen knallhardt i mål, like oppunder tverrliggeren.

2–0 til Brann foran et nesten fullsatt Aspmyra-publikum.

Glimt-redusering før pause

Brann var rett og slett ekstremt gode i denne perioden. De løp mye og stresset Glimt-spillerne høyt i banen, og hadde i tillegg gode kombinasjoner og var farlige på dødballer. Fra bortetribunen runget «Gullet ska hem!», mens det var tydelig misnøye hos hjemmepublikumet.

Men kampen endret karakter etter de to scoringene. Brann-laget slapp seg lavere i banen og Glimt overtok kontrollen. Gultrøyene var spesielt farlige på dødballer, og det var nettopp etter en corner reduseringen kom like før pause.

Brann klarte ikke å klarere ballen i feltet. Til slutt kom Fredrik André Bjørkan seg fri og banket ballen i mål bak Opdal.

1–2 til pause etter en fartsfylt omgang.

Brann ble presset bakpå

2. omgang begynte som den 1. avsluttet, med stor Glimt-dominans. Gultrøyene sto høyt i banen og dominerte banespillet, men slet med å skape store sjanser. Brann slet derimot med det aller meste, og mistet stort sett ballen etter to-tre trekk i laget. Kontrasten var stor til den gode perioden i 1. omgang.

Lars Arne Nilsen svarte med et noe defensivt bytte, der Gilli Rólantsson kom inn for Bamba, og Berisha flyttet seg inn som midtspiss.

Det hjalp ikke nevneverdig. Glimt viste at de behersker mer enn kontringsfotball og fortsatte å dominere kampen. Men en kombinasjon av et godt Brann-forsvar, manglende presisjon og svake avslutninger, sørget for at Glimt ikke skapte veldig store målsjanser.

Forsvarte seg til seier

Det var egentlig ikke så mye å rapportere fra de siste minuttene. Brann kom litt mer med i banespillet, men det var relativt dødt foran begge målene. Bodø/Glimt hadde et par halvfarligheter helt på slutten, men Brann fikk klarert corneren, og Opdal reddet et skuddforsøk enkelt.

Brann var gode den første halvtimen, før de ble presset bakpå den siste timen. De forsvarte seg riktignok godt, og det var akkurat nok til å ta med seg tre poeng fra Aspmyra.

Kampfakta

Bodø/Glimt - Brann 1-2 (1-2)

Eliteserien fotball, menn. Aspmyra stadion, 3721 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball.

Mål: 0-1: Daouda Bamba (28). 0-2: Bismar Acosta (31). 1-2: Fredrik André Bjørkan (43).

Gule kort: Ruben Yttergård Jenssen.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen (Christian Eggen Rismark fra 89) - Amer Ordagic, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand - Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Gilli Rolantsson fra 58), Veton Berisha (Henrik Kjelsrud Johansen fra 90)

Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo Friedrich - Erlend Dahl Reitan, Vegard Bergan (Vegard Leikvoll Moberg fra 63), Marius Lode, Fredrik André Bjørkan - Ulrik Saltnes, Patrick Berg, Håkon Evjen - Philip Zinckernagel, Geir André Herrem (Endre Kupen fra 63), Amor Layouni

Artikkeltags