Skrev ut 350.000 i beltegebyr

Statens vegvesen kontrollerte beltebruk i buss i forrige uke.

Statens vegvesen kontrollerte beltebruk i buss i forrige uke. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er resultatene fra Vegvesenets storkontroll sist uke.

DEL

(Bergensavisen) Forrige uke hadde Vegvesenet storkontroll. På Vestlandet var det nesten 200 kontrollører i sving for å sjekke beltebruken i buss. Dersom man ikke bruker montert sikkerhetsbelte, risikerer man et gebyr på 1500 kroner.

I Hordaland ble det kontrollert 4037 passasjerer. Av disse ble 335 passajserer registrert som usikret, men grunnet usikre observasjoner, fikk bare 231 av disse gebyr. Totalt ble det skrevet ut beltegebyr for nesten 350.000 i Hordaland sist uke.

– Flinke til å huske belte

Det vil si at 92 prosent av busspassasjerene brukte belte.

– Mange er flinke til å huske beltet, men vanen sitter ikke like godt hos alle. Vissheten om at du kan bli kontrollert, gjør at du lettere husker beltet. Da har kontroll en viktig effekt på trafikksikkerheten, også for de som ikke blir kontrollert, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Over en million i bøter

Landet over ble det kontrollert 900 busser, og skrevet ut 569 gebyrer. Det tilsvarer over en million kroner i bøter, kommer det frem i en pressemelding fra Vegvesenet. Over 12.000 passasjerer ble kontrollert, og bare seks prosent av dem satt uten belte.

– De fleste som har reist med buss vet jo hvor mange som ikke bruker belte. Skjer det en kollisjon og skade får samfunnet utgiftene. Krasjer en buss, så kan man flakse rundt og skade dem som bruker belte, sa kontrolleder Inge Hellebust til BA sist mandag.

Saken fortsetter under bildet.

Denne uken er det storkontroll i Bergen

Vegvesenet sin spørreundersøkelse høsten 2018, viser at syv av ti bruker belte i stor grad. Det er 73 prosent mot 74 prosent året før. Eldre er flinkere enn ungdommer til å bruke belte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken