(Bergensavisen)

Bærumsgutten er i storform om dagen. Den første etappen, fra Os og med målgang på Bryggen, kan også passe bra for den allsidige rytteren. Løvik er en habil klatrer, og kan dermed være å se i front ved de beste tilskuerplassene.

Det håper i hvert fall rytteren selv.

– Jeg må prøve å bite fra meg. Nivået er høyere i Tour des Fjords enn i Birken. Det er et veldig sterkt felt med WorldTour-lag, og alle de norske kontinentallagene med. Målet for min og lagets del er uansett å markere oss, sier Løvik.

Han tror den forholdsvis kuperte etappen på onsdag, med noen eksplosive, korte bakker, kan passe ham og spesielt én lagkompis godt.

– Løypen passer Adrian Gjølberg kanskje enda bedre. Men alle vi er i bra form, og vi er ekstra inspirerte siden dette er på vår «hjemmebane». Det blir viktig for oss personlig, selv om jeg er fra Bærum, å hevde oss. Vi er et bergenslag, sier Team Fixits formrytter Åsmund Løvik.

Offensive Fixit

– Vi må være realistiske i forhold til selskapet vi er i, men vi markerte oss med offensive ryttere i fjor, og ønsker å gjøre det samme nå. Målet er å være minst like gode i år. Dette blir også vårt siste, store ritt, forteller sportsdirektør Frode Jarle Jacobsen.

I fjorårets Tour des Fjords ble Team Fixits Adrian Gjølberg og Ole André Austevoll begge kåret til «mest aggressive rytter» i hvert sitt ritt. Sistnevnte er ikke en del av Team Fixit lenger, men laget inneholder lokale håp som Henrik G. Sandal og Bjørnar Vevatne Øverland, samt Åsmund Løvik – ryttere kapable til i det minste å yppe seg mot stjernene på gode dager.