Solid Jespersen-innsats – men fikk bank av en annen vestlending

12. PLASS: Chris Jespersen under verdenscup 30 km friteknikk langrenn menn på Beitostølen lørdag.

12. PLASS: Chris Jespersen under verdenscup 30 km friteknikk langrenn menn på Beitostølen lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Chris Jespersen ble nummer tolv i verdenscupen på Beitostølen lørdag da Sjur Røthe vant etter ren maktdemonstrasjon.

DEL

(Haugesunds Avis) LANGRENN: Vossingen Sjur Røthe slo til med en suveren verdenscupseier på 30-kilometeren i fri teknikk på Beitostølen. Han vant 35,2 sekunder foran toeren Martin Johnsrud Sundby.

Røthe tok overraskende seieren på 15-kilometeren på Lillehammer sist helg, og lørdag klinte han til igjen. Vossingen holdt samme tempo som en sterk Sundby fram til halvgått løp, men så satte han inn nådestøtet.

Til slutt vant 30-åringen overlegent foran Sundby og Andrej Melnitsjenko fra Russland i den noe uvanlige distansen for herrene. Han tok med det sin tredje verdenscupseier.

– Formen er utrolig bra. Det var et stort løp i dag. Jeg er veldig, veldig fornøyd. Det er nok et maksløp i dag. Så er det jo også kjekt med Martin tilbake på pallen, sa Røthe til NRK etter gulløpet.

Chris Jespersen satser først og fremst på langløp denne sesongen, men fikk sjansen på Beitostølen på nasjonal kvote etter at han imponerte i åpningsrennet for 14 dager siden. Skånevikbuen endte på en solid 12. plass og kom i mål 1 minutt og 42 sekunder bak Røthe.  Men det ble han sjuende beste nordmann. Totalt gikk 15 norske løpere distansen.

SUVEREN VINNER: Sjur Røthe inn til seier  på Beitostølen lørdag.

SUVEREN VINNER: Sjur Røthe inn til seier på Beitostølen lørdag. Foto:

Tønseth falt fra

Marius Johnsrud Sundby åpnet meget sterkt, og ved 2,2 kilometer viste han at han kom til å kjempe om seieren. Han passerte foran Didrik Tønseth, og bak kom en sulten Røthe som plasserte seg mellom de to, noen få sekunder etter Sundby.

Den norske trioen fulgte hverandre tett på tid fram til 12,2 kilometer. Til neste passering på 15 kilometer tapte Tønseth mye og la seg snaue 12 sekunder bak Røthe, som tok over ledelsen fra Sundby.

Tønseth tapte mer og mer utover løpet og det ble etter hvert en kamp mellom Sundby og Røthe.

Ved 20 kilometer ledet Røthe med ni sekunder på Sundby, og to kilometer senere var avstanden oppe i 15 sekunder.

Vossingen fortsatte å kjøre på og i mål var han hele 35,2 sekunder foran Sundby, som med det tok 2.-plassen.

Melnitsjenko endte 49,2 sekunder bak.

Seks i topp ti

Hans Christer Holund tok 5.-plassen 1,16 minutter bak Røthe. Simen Hegstad Krüger leverte også en god forestilling og endte som nummer sju. Magne Haga imponerte mange med sin 9.-plass, og Tønseth havnet til slutt på 10.-plass, over halvannet minutt bak.

Dermed tok Norge hele seks plasseringer i topp ti. De øvrige fire var russere.

Lørdagens konkurranse var det siste verdenscuprennet over 15 kilometer for menn før VM i februar og mars.

Artikkeltags