(Nettavisen)

Det opplyser Brann på sitt nettsted.

– Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal spille fotball lengre. Jeg har tatt avgjørelsen nå i høst, og det kjennes riktig. Jeg er takknemlig for at jeg har fått holde på så lenge og føler at jeg har utviklet meg hele veien, sier Opdal.

Han gir seg etter 20 sesonger som målvakt på toppnivå. Opdal spilte for Brann fra 2001 til 2011, før turen gikk til danske Sønderjyske. Senere var han i Start i seks sesonger før han vendte tilbake til Brann foran 2019-sesongen.

Målvakten ble cupmester med Brann i 2004 og seriemester i 2007. Han var førstekeeper for Norge i en periode fra 2006 til 2008 og fikk tolv seniorkamper med flagget på brystet.

Opdal er femtemann på adelskalenderen i Brann med sine 296 kamper for klubben. I resten av 2021 skal han forsøke å bidra til at bergenserne berger plassen i Eliteserien.

– Jeg har vært i lignende situasjoner før. Det er ikke slutt før det er slutt, og man kan ikke la seg knekke på veien. Hvert mål scoret og innsluppet og hvert poeng vil bety noe til slutt. Viktigheten av dette formidler jeg til resten av laget, sier Opdal.

Neste eliteseriekamp for Brann spilles borte mot Sandefjord 21. november.

(©NTB)