Foreløpig ja til kunstnerby

Sølvi Rolland Murphy og Declan Murphy vil ha kunstnarby i Odda

Sølvi Rolland Murphy og Declan Murphy vil ha kunstnarby i Odda Foto:

Artikkelen er over 13 år gammel

Odda kommunestyret sa onsdag et foreløpig ja til kunstnerby i Odda da salget av Badet på smelteverket var oppe til behandling.

DEL

Det var et klarsignal, men med et forbehold, ekteparet Declan Murphy og Sølvi Rolland Murphy fikk fra kommunestyret onsdag.

Kommunestyret gikk inn for at Odda lager en ettårig intensjonsavtale med investorparet fra Bergen. - Intensjonsavtalen binder ikke kommunen. En får et år til å få finansieringen i boks og realisere prosjektet, informerte saksbehandler Tor Henrik Mannsåker.

Bjørn Vivelid (Ap) sa at det ikke var kommet noen nye opplysninger i saken siden utviklingskomiteens befaring på smelteverket og orientering fra Murphy. - Det gjør meg usikker på hva vi skal gjøre nå. Vi må ha flere flere opplysninger, sa Vivelid og foreslo en utsetting av saken.

- Hvis ikke saken blir utsatt, vil vi vurdere at badet skal selges til noen andre, sa Vivelid.

Utsettelsesforslaget fra Vivelid ble nedstemt etter stort trykk fra mellom andre Terje Kollbotn (RV). Han mente det var viktig å få fortgang i behandlingen av ting måtte begynne skje på tomta.

- Prosjektet er spennende, men tallene er skumle. Murphy er dyktig og jeg velger å vere optimist i denne saken, sier Gunnar Moland (H). Han og partifellen Nils Petter Freim mente at et hotell i siloen med en finansieringsramme på 20 millioner er helt urealistisk.

Moland foreslo derfor at ar Moland (H) at intensjonsavtalen skal legges fram for kommunestyret før endelig godkjenning. Dette ble vedtatt mot to stemmer; Kjell Einar Nilsen (DEM) og Sigmund Rekkedal (FrP).

Les mer i papirutgaven.

Artikkeltags