Hver tirsdag ettermiddag klokka 16.15 i kveldskjøringssesongen blir det gratis buss fra Odda busstasjon til Røldal skisenter, med retur til Odda 20.10.

– Vi registrerer at folk sine utgifter på blant annet drivstoff øker. Dette kan kanskje hjelpe litt på situasjonen, samtidig som vi håper tiltaket vil føre til økt rekruttering for alpingruppa, forteller Inge Lægreid, leder i OI alpint.

– Målet er å få flere lokale ut på ski, slik at de kan oppleve og bruke de fantastiske vintersportstilbudene vi har bare 25 minutt fra Odda sentrum. Og husk, forholdene under kveldskjøringen er alltid bra, uansett vær, sier Tor Meusburger, alpintrener for Odda Idrettslag.

Tilgjengelig for alle

Asle Lægreid, leder i Odda Idrettslag, sier dette er et lavterskeltilbud for alle som klarer seg selv på buss og i bakken, utover dette er det ingen begrensninger.

– Man trenger ikke være medlem av idrettslaget, bussen vil være tilgjengelig for alle, understreker Asle.

Han kan opplyse at folk kan bestille plass på bussen via tikkio.no. Det vil hver tirsdag være ca. 45 tilgjengelige plasser. Bussen kommer til å gå fra Odda busstasjon og plukke opp passasjerer på Sandvin, Hildal, Joker Skarsmo og Løyningskrysset.

– Jeg vil understreke at dette er ikke et transporttilbud bare for de som skal opp å trene, det er først og fremst for å få ungdom opp i bakken. Tor Meusburger og to andre trenere vil alle tirsdager være til stede og bistå med teknisk utvikling for alle som ønsker, om de kommer med bussen eller på andre måter, sier lederen i Odda Idrettslag.

Første gratisbuss settes opp allerede tirsdag neste uke, dersom dette blir en suksess kan det fort bli torsdagene også. Ifølge trioen fra OI vil Røldal Skisenter kjøre med redusert pris på heiskortet under kveldskjøringene på tirsdagene, det er også mulighet for å leie ski i skisenteret. Mer info om påmelding blir lagt ut på Odda IL sin Facebook-side, via skole og Røldal skisenter sin Facebook-side.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Fysisk aktivitet

De tre representantene fra Odda Idrettslag sier lavterskeltilbud som dette er viktig, da trenden viser at den fysiske aktiviteten blant ungdom er fallende.

– Vi er kjempeglade for all støtte vi får fra industri og næringsliv. Det gir oss handlingsrom til å legge opp til helsebringende aktiviteter som dette, uttaler de.

– Jeg tror det er mange lokale som ikke er klar over det flotte tilbudet vi har, så nær Odda sentrum. Med dette tilbudet, samt mulighet for å leie utstyr hos Skattkammeret, så skal de fleste ha muligheten til å delta, legger Meusburger til.

Både han, Inge Lægreid og Asle Lægreid har tro på prosjektet – de viser til den gode oppslutningen da det ble satt opp gratis buss under en av skolenes planleggingsdager i fjor.

– Vi har tenkt å gjøre det samme under neste planleggingsdag, som er fredag 17. mars, avslutter Inge Lægreid.