Her trues riksveg 13 av nye ras: Vegen kan bli stengt allerede tirsdag morgen

Bildet viser øverste «sleppa» i det skredutsatte området ved Teigen.

Bildet viser øverste «sleppa» i det skredutsatte området ved Teigen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologisk institutt melder om store nedbørsmengder de neste dagene. Statens vegvesen advarer nå om stengt veg på riksveg 13 ved Teigen, nord for Stana, de neste dagene.

DEL

Allerede tirsdag morgen kan vegen bli stengt, opplyser byggeleder i Statens vegvesen, Åsmund Andersen Sekse ved vegseksjonen for Voss og Hardanger.

Det er et rasfarlig parti over riksveg 13 ved Teigen, på strekningen mellom Stana og Fresvik, som gjør at vegvesenet allerede nå advarer om at vegen kan bli stengt.

- Det har gått flere ras oppe i fjellsiden. Det har samlet seg et stykke oppe i fjellet og det er fare for at det skal komme ut i riksvegen, sier Sekse.

Vegvesenet setter ut vakt som skal følge med på situasjonen fra natt til tirsdag.

- Faren er stor for at vegen kan bli stengt hele tirsdag dersom værvarselet slår til. Da vil sannsynligvis ikke vegen bli åpnet før onsdag morgen, sier Sekse.

Også forrige helg var vegen ved Teigen i perioder stengt på grunn av rasfare.

Fra natt til tirsdag frem til natt til onsdag er det ventet mye nedbør på Vestlandet.

- Stedene vi venter mest nedbør vil få 70-110 mm på 24 timer, opplyser Meteorologisk institutt i et varsel.

– Varm og fuktig luft blir fraktet på en smal, atmosfærisk elv. Fenomenet oppstår i sørlige strøk og i noen tilfeller blir det transportert helt opp til oss i Norge. Nå legger det seg som en front på tvers av Vestlandet, forklarer statsmeteorolog Lars Andreas Selberg til Bergensavisen.

Artikkeltags