Nå slukkes disse lysene

SLUTT: Lysene som opplyser om bompasseringen din vil snart bli borte.

SLUTT: Lysene som opplyser om bompasseringen din vil snart bli borte. Foto:

Av

- Alle lyssignal i bomstasjoner over hele landet slukkes samtidig 6. april 2019, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

DEL

Ifølge Vegvesenet er det flere årsaker til at lysene slås av og tas ned.

– Først og fremst koster det mye penger å etablere og drifte lysene, såkalte kvitteringslys for passeringer, som står plassert foran hver bomstasjon i hele landet. I tillegg er det usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene.

At lysene slukkes er derfor et tiltak for å effektivisere driften.

-Vi har derfor besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes, opplyser Egil Aasheim som leder Kontor for AutoPASS i Statens vegvesen, Vegdirektoratet.

Han sier videre i pressemeldingen at dette er ett av flere tiltak i forbindelse med gjennomføringen av bompengereformen, der det er ønskelig å forenkle innkrevingen av bompenger for å få til mer effektiv drift.

Forslaget om å fjerne lyssignalene har vært ute på ekstern høring og konklusjonen er at alle lyssignal i landet skal tas ned. Lysene skal derfor slukkes ved samtlige bomstasjoner 6. april 2019.

-Vi regner imidlertid med at det vil ta noe tid før vi får fjernet alle lysstolpene i hele landet, men vi vil sørge for at dette skjer så snart det er praktisk mulig, opplyser Aasheim. 

Det blir heretter ikke satt opp lysstolper på nye anlegg.

Artikkeltags