Ny allsidig sesong i Baroniet i sikte

Leif Ove Andsnes: Klar for sin tredje Rosendal Kammermusikkfestival. Arkivfoto: Margunn Vikingstad/Kvinnheringen

Leif Ove Andsnes: Klar for sin tredje Rosendal Kammermusikkfestival. Arkivfoto: Margunn Vikingstad/Kvinnheringen

Artikkelen er over 2 år gammel

Kammermusikkfestivalen 2018 skal akkompagneres av malerkunst. Men før Leif Ove Andsnes og hans gjester inntar Baroniet i august, er det tradisjonen tro både foredrag og konserter også i andre genre enn klassisk - og gjengangere på programmet.

DEL

Smakebitene fra kulturprogrammet som nå ligger ute, lover tradisjon og gjengangere. Men det er mer i vente. 11.april blir hele sesongprogrammet offentliggjort.

Reidar Nedrebø, leder økonomi og utvikling, lover en rekke konserter og foredrag i tillegg. Sommerutstillingen (10. mai til 2. september) er viet Håkon Bleken.

Håkon Bleken: Årets utstiller på Baroniet i Rosendal. Pressefoto

Håkon Bleken: Årets utstiller på Baroniet i Rosendal. Pressefoto

Shakespeare kommer til Baroniet i år også. The Festival Players from England spiller The Winter's Tale. Her blir det både drama og komedie, med generasjonsmotsetninger, sterke følelser, sjalusi og glede, hevn og romantikk (13.og 14. juli).

Bjørn Eidsvåg med band returnerer til vakre Rosendal og byr på konserter i Borggården på Slottet 17., 18. og 19. juli.

Susanne Sundfør

Kari Bremnes vender også gjerne tilbake. Hun synger i Riddersalen på Avlsgården 24. og 25. juli, mens Susanne Sundfør setter seg ved klaveret og i same sal 21. juli og 1. august - og byr på sine sanger og musikk.

Billetter til disse konsertene ligger allerede ute.

Leif Ove Andsnes kan ønske velkommen til sin tredje kammermusikkfestival i Rosendal, 9. - 12. august i år under vignetten «I skyggen av en krig (1914-1918)». Temaet skal følges med malerkunst i to utstillinger:

Håkon Bleken (originaler) og noen av de sterkeste krigsbildene (kopier) som ble laget som reaksjon på første verdenskrig. Blant andre vises vår egen Per Kroghs «Granaten» fra 1916 og tyske Otto von Dix' «Krigen» fra 1932.

«Sammen vil disse utstillingene bli et akkompagnement til den musikken som skal fremføres, et akkompagnement som forhåpentlig vil fremme refleksjon og fordypelse», heter det i Baroniets omtale.

Kunsthistoriker og professor Gunnar Danbolt, kuraterer utstillingene, og skal holde foredrag om bilder, kunstnere og temaet».

Utstillingene peker frem mot og er en del av helhetskonseptet for Rosendal Kammermusikk Festival 2018», meklder Baroniet.

Håkon Bleken, en av våre fremste samtidskunstnere, er opptatt av eksistensielle spørsmål, ofte aktualisert gjennom aktuelle hendelser og begivenheter.

Bleken har blant annet «reflektert malerisk over Utøya-massakren». Han lar seg inspirere av litteratur og musikk.

Forelesningsrekken på Baroniet, byr på dyktige fagfolk som dukker ned i ulike historiske, nærliggende og aktuelle tema.

Hvem som har sluppet gjennom nåløyet og blir invitert i år, samt tema, får vi altså vite i april.

Baronisesongen er fra 1. mai til 9. september.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken