Gå til sidens hovedinnhold

Flere redningsaksjoner

Artikkelen er over 5 år gammel

Travelt for hjelpekorpsene.

De siste dagene har det vært mye å gjøre for de lokale hjelpekorpsene. Onsdag ettermiddag måtte Røldal Røde Kors rykke ut for å assistere en skadet skiløper ved Tuvevatn. Mannen var fjellvant og godt utstyrt, men et fall førte til en skade i skulderen som gjorde det uråd å ta seg videre på ski.

Røldal hjelpekorps rykket ut med to snøscootere og fikk transportert mannen til ventende ambulanse. Med dette oppdraget var hjelpekorpsene i området oppe i 17 oppdrag i området i 2016. Det er litt over normalen til å være så tidlig i sesongen, opplyser områdeleder Bjørn Arild Fjeldsbø.

Nye oppdrag lørdag

Lørdag måtte Røde Kors i aksjon igjen. Først ble Odda utkalt fra politiet for å bistå en skiløper i vanskeligheter nær Dyrskar på Seljestad. Ifølge Fjeldsbø var det vekslende vær, med både snøvær, liten sikt og solskinn. Det forsinket imidlertid ikke oppdraget.

- En knapp halvtime etter dette oppdraget, ringte amk. Da var det en skadet skiløper i Langedalen. Ettersom vi akkurat hadde klargjort utstyret for nye oppdrag,  gikk det veldig raskt å finne den skadde og transportere ham til vegen, opplyser områdelederen.

Kommentarer til denne saken