Trolltunga-turister forsøkt advart

Lite sol på Trolltunga i dag...
#trolltunga #odda #vinter #hfvinter #hardanger #utno #nikon #turistforeningen

Lite sol på Trolltunga i dag... #trolltunga #odda #vinter #hfvinter #hardanger #utno #nikon #turistforeningen

Da de tyske turistene ville gå til Trolltunga ble de stoppet av en lokal kjentmann. Politiet advarer nå mot livsfarlige forhold.

DEL

Lokale nyheiter - 5 kr for 5 veker

Allerede 3. januar fikk politiet i Odda årets første turistrelaterte oppdrag. Politiet rykket ut til Skjeggedal da tyske turister hadde tenkt seg til Trolltunga.

– De ble mildt sagt frarådet til å gå og det ble gitt beskjed om at faren for å omkomme på turen var høyst tilstede, sier Vidar Litle-Kalsøy ved Hardanger lensmannskontor.

Det var tidlig om morgenen at den tyske bilen parkerte og turistene ble først tilsnakket av en lokal kjentmann. De skal i ettertid ha oppført seg som om de ikke tok advarselen til etterretning. Politiet dro ut til stedet, men fikk aldri kontakt med tyskerne og bilen var borte i 10-tiden.

– Selv på denne tiden kommer det faktisk folk og turister som har et ønske om å gå til Trolltunga, sier Litle-Kalsøy og viser til at det kreves både erfaring og lokalkunnskap for å gå turen om vinteren.

– Det er folk som kommer hit nå og tror det er det samme som å gå turen om sommeren. Det er det ikke, advarer politiet.

Fra 15. oktober til 18. mars er det anbefalt å ikke gå turen på grunn av livsfarlige forhold. Budskapet er godt skiltet i området.

Artikkeltags