«Gjør deg klar for energisk og svingende rock’n roll og blues. Fred & His Fantastic Four sørger for solid musikalsk kvalitet i kombinasjon med en god porsjon glimt i øye. Med medlemmer fra band som The South West Swingers, Vazelina Bilopphøggers og Good Time Charlie kan dette ikke slå feil. Du vil garantert like Fred & His Fantastic Four», skriver arrangøren i en pressemelding.

Bandet er helt nytt. Det hele startet med at Øystein Undem etter mange nedstengte musikkmåneder ønsket å sette sammen sitt eget band. Undem tok på forsommeren 2021 kontakt med musikk-kollegaer på Øst- og Vestlandet. Det endte opp med starten for bandet Fred & His Fantastic Four.

«Her har Undem, sammen med musikere som alle har bakgrunn i blues- og rockemiljøet, funnet fram til en musikalsk miks som ligger i skjæringspunktet mellom rock’n roll og blues», står det i pressemeldingen.

Bandets frontmann er den energiske og kraftfulle sangeren Fredrik “Fat Fred” Støvind. Gitaristen Steinar Karlsen vil mange kjenne igjen fra besetningen til Good Time Charlie. Bassisten Rune Endal har svært lang fartstid, og huskes bl.a. fra Vazelina og Vidar Busk & His True Believers. Bandets trommeslager, Vetle Larsen, er utdannet ved jazz-linja på NTNU og har vært å finne i bl.a. Bedrock Bluesband.

Mange vil huske den virtuose pianisten Undem fra hans tid i Eric “Slim” Zahl & The South West Swingers, bandet som vant European Blues Challenge i 2016 og turnerte de neste årene svært aktivt både i inn- og utland.

- Vi har valgt å legge vår aller første konsert til Odda og Iris Scene, jeg håper at folk liker det de får høre, sier Undem til Hardanger Folkeblad.

For Undem er det ekstra spesielt at bandets første spillejobb er i Odda. Han er bosatt i Øygarden, men tilbringer mye tid i distriktet da han er ansatt i Ullensvang kommune.