– Vi har troen på en knallsommer for norsk reiseliv. Endelig kan vi ønske gjester velkommen uten restriksjoner, og folk kan gå fra hytte til hytte uten forbehold og bekymringer, opplyser Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT).

25. juni åpner DNT sine betjente hytter for sesongen, og klare for å ta imot ferieklare nordmenn. I en undersøkelse utført av Opinion for DNT, som skjedde før problemene i flytrafikken tiltok, svarte 1 av 4 at de planlegger å gå på en T-merket sti i løpet av sommeren.

– Disse stiene er en viktig del av DNTs tilbud, og utgjør mer enn 22 000 kilometer med merkede turløyper i hele landet, heter det i en pressemelding.

Her kommer det fram at det skal være fine forhold i mange fjellområder. Det er fortsatt snø i høyfjellet, men nå smelter det fort.

– Det er praktfullt til fjells med kontrasten av blomstrende og irrgrønne daler og snø på toppene. Det er så fint på fjellet nå, og jeg anbefaler alle å ta seg en tur til fjells nå, sier Klarp Solvang.