En oversikt HF har fått tilgang til viser at det så langt er kjørt opp et sted mellom 10.500 og 12.500 personer og da gjenstår det ennå to måneder av kontrakten som taxilaget har med Odda kommune.

– Tallene hadde vært enda høyere om det ikke hadde vært så mye snø i fjellet, tror Steinar Jåstad.

Han er daglig leder i Odda Taxilag som før årets sesong fikk oppdraget med å frakte de mange trolltungaturistene til utgangspunktet for den 20 kilometer lange tur/returen inn til den populære steinformasjonen Trolltunga.

– Det er stort sett utenlandske turister i hverdagene mens det i helgene er litt flere nordmenn. Da har de fri, sier Jåastad

Han sier også at det allerede er knapt med ressurser til å kjøre alle turene og legger til at det hadde vært tyngre for selskapet å få logistikken til å gå opp med flere turister.

– Det skal sjåfører til å kjøre alle turene også, så det er en kamp, sier Jåstad og legger til at han tror de største passasjertoppene så langt er nådd.

Det er Skyss som frakter turistene fra sentrum til Tyssedal, men taxilaget har naturligvis flere «turistturer» med ordinære biler i tillegg.