Gå til sidens hovedinnhold

Oppført som fylkesleder i Demokratene og er andrekandidat for Frp

Artikkelen er over 2 år gammel

Marianne Solheim fra Odda har de siste tre årene hatt verv i like mange politiske partier.

(Bergensavisen)

Parti-tidslinjen til Marianne Solheim er ifølge henne selv omtrent slik:

Demokratene fra 2011 -> Moderatene (lokal valgliste i Odda) fra 2015 -> Demokratene igjen fra 2017 -> Fremskrittspartiet fra 2019.

– Hva vil du si er fellestrekkene mellom alle disse partiene?

– De er for lavere skatter. Selv er jeg også for en strengere innvandringspolitikk, og så er det generelle saker som nei til bompenger, svarer Solheim.

Komplisert

Hun er for tiden innvalgt i Odda kommunestyre, oppført som uavhengig representant. Hun ble valgt inn fra Moderatene.

Jeg skjønner at det er kjekt for dem å få en bro, men her inne har vi problemer med ras og dårlige veier hver eneste gang det er ekstra vind og dårlig vær. Jeg tenker at en må prioritere menneskeliv foran en bro.

Marianne SolheimSamtidig er hun å finne som fylkesleder i Demokratene i Vestland i Brønnøysundregistrene.

Men hun er også medlemsansvarlig i nystiftede Ullensvang Frp!

– Jeg har gitt beskjed til Demokratene om å fjerne meg, men ting tar litt tid. De har heller ikke fått fjernet meg fra egne nettsider, sier hun.

Ullensvang Frp er et nytt partilag, stiftet i år. Sist gang Frp stilte til valg i en Hardanger-kommune var i 2007, da i Odda.

På en måling i Hardanger Folkeblad publisert fredag kom Frp inn med én representant i nye Ullensvang kommune, som sammenslåingen mellom Odda, Ullensvang og Jondal heter.

Solheim er andrekandidat på kommunestyrelisten. På målingen fikk Fremskrittspartiet stusselige 2,8 prosents oppslutning.

Har folk å snakke med i Frp

Om Frp er bitte små i Hardanger er Demokratene et miniparti på landsbasis, med en svak organisasjon. Marianne Solheim synes det er kjekt å komme inn i et parti med et større apparat.

– I Frp har en et parti hvor en som lokalpolitiker kan kontakte andre. I våre trakter har vi for eksempel ekstremt rasutsatte veier. Å få utbedret disse forholdene er noe vi i Ullensvang Frp kommer til å stå hardt på, sier Solheim og fortsetter ufortrødent:

– Vi har også noen osinger i Frp som er litt mer interessert i å bruke penger på en bro fra Os til Stord. Dette kan vi jobbe med for å påvirke til vår fordel. Jeg skjønner at det er kjekt for dem å få en bro, men her inne har vi problemer med ras og dårlige veier hver eneste gang det er ekstra vind og dårlig vær. Jeg tenker at en må prioritere menneskeliv foran en bro.

– Hvorfor ble det Frp du endte opp i til slutt?

– Det er det politiske partiet som står meg nærmest. Hadde det vært et Frp-lag i Odda den gang jeg begynte å engasjere meg politisk, ville jeg sannsynligvis vært med i det.