Opedal Anlegg AS legger ned driften

SKAL GJØRES FERDIG: Opedal Anlegg AS jobbar med ny veg på E 134  Stordalen. Prosjektet til rundt 426 millioner skal stå ferdig til høsten. Arkivfoto: Kristin eide

SKAL GJØRES FERDIG: Opedal Anlegg AS jobbar med ny veg på E 134 Stordalen. Prosjektet til rundt 426 millioner skal stå ferdig til høsten. Arkivfoto: Kristin eide Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Opedal Anlegg AS har besluttet å avvikle selskapet. Mellom 40-45 personer mister jobben.

DEL

Beslutningen ble tatt før helgen og de ansatte ble informert på et allmøte mandag kveld.


Opedal Anlegg het tidligere E. Opedal & Sønner men ble for noen år siden ble fisjonert til selskapene Opedal Drift AS og Opedal Anlegg AS for å rendyrke forretningsområdene.

Styreleder Roy Holth bekrefter overfor HF at beslutningen om en styrt avvikling er tatt.

– Tøft marked

– Vi har informert de ansatte om at det er tatt en beslutning om å kjøre en styrt avvikling på bakgrunn av lav ordreinngang og større tap på flere prosjekter de to-tre siste årene, sier Holth.


Majoritetseier i Opedal Anlegg AS er KB Gruppen Kongsvinger AS. Både investorer og eiere skal ha satt foten ned for flere økonomiske bidrag til entreprenørselskapet som har hatt en rekke store jobber de siste årene, blant annet det pågående Stordalenprosjektet på E134 og arbeid knyttet til flommen i Odda.


– Vi føler det er et tøft marked og det er nok mulig at vi ikke har vært flinke nok. Vi har valgt å kjøre en styrt avvikling og gjøre ferdige de prosjektene vi har, bekrefter Holth.
Det betyr trolig at selskapet blir endelig avviklet først til høsten når Stordalenprosjektet er ferdig.

Tar konsekvensene

40-45 ansatte blir rammet av beslutning og må nå ut på arbeidsmarkedet. Samtlige underentreprenører blir også berørt, men får fortsetter frem til selskapet er avviklet. Holth vedgår at det hele er litt trist.


– Vi har i hvert fall kommet til den beslutningen at å drive i den størrelsen vi har gjort, det er tøft. Vi har ikke lykkes med prosjektene våre og må ta konsekvensene av det.


– Hvordan tok de ansatte nyheten?


– Det er klart at det er en trist nyhet, men jeg tror forståelsen er veldig stor. De har vært informert om at vi har slitt på noen prosjekter, sier Holth.


Tillitsvalgt i selskapet, John Grønlien, sier at meldingen som kom på allmøtet var brutal, men at den ikke kom overraskende. Han peker på at det er mangel på oppdrag som er hovedårsaken til det drastiske skrittet. Han roser de ansatte.


– Det er en flott gjeng å jobbe med og en veldig sammensveiset gjeng som tok det veldig fint. Det er gode kollegaer, sier Grønlien som sier de nå vil stå på for å får ferdig prosjektet i Stordalen.