(Nettavisen)

I forrige uke skrev Nettavisen at dagligvarekjedene og kioskene taper priskrigen mot nettbutikkene på snus. Slik er det ikke lenger

Se de nye prisene nederst i saken

Klokken 08.00 torsdag, er Kiwi billigst av dagligvarekjedene, og også rimeligere enn nettbutikkene i vår pristest. Kuttene er på inntil 7 kroner per boks.

Les også: Dagligvarekjedene og kioskene taper snuskrigen

Vil være ledende

- Sunnhet til folket er hjertesaken vår, men vi skal likevel være billigst uansett hvilken varegruppe det er snakk om, sier kommunikasjonsjef i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin til Nettavisen.

Hun vil ikke uttale seg om de har planer om å senke prisene på snus ytterligere.

Snusen på Kiwi er fra et par kroner til rundt 7 kroner billigere enn for rundt én uke siden.

Les også: Siv Jensen raser etter norsk pris-smell på vin: - Det finnes ingen unnskyldning

Avgiftskutt

Fra nyttår fikk snus en avgiftslettelse på hele 25 prosent. Det er denne lettelsen som fører til en knallhard priskonkurranse på snus i dagligvarekjedene. I tillegg forsvant den særnorske sukkeravgiften, og avgiften på vin øl ble senket med 6,8 prosent.

Kuttene kom som et forsøk på minske handelslekkasjen til Sverige. Årlig taper Norge 3,7 milliarder i avgiftsinntekter på grunn av grensehandel. Det gjenstår å se om avgiftskuttene vil innvirke på grensehandelen når grensene åpner igjen.

Les også: - Vi trenger svenske tilstander i norske butikker

Extra og Rema 1000 dyrest

I forrige ukes test var Kolonial.no godt fornøyd med å være nesten like rimelig som prisvinneren, Snus365.no. Etter Kiwis prisnedgang, er totalprisen nå er par kroner dyrere.

Les også: Rema lover prisfest på snop og snus: - Kommer til å få et stort utslag

Torsdag morgen kommer Extra og Rema 1000 likt ut i prissammenligningen, og er 24 kroner dyrere totalt

- Vi skal være konkurransedyktige i dagligvarebransjen, og justere prisene dersom vi ikke er like billige som konkurrentene, sier kommunikasjonsjef i Coop Norge, Harald Kristiansen.

Klokken 12.00 svarer PR- og kommunikasjonssjef, Calle Hägg i Rema 1000 følgende:

- Snusprisene våre er nå satt ned like mye eller mer enn konkurrentene, kundene kan altså være trygge på lave priser hos Rema 1000.

Prisendring i kioskene

Narvesen og 7-eleven har også gjort små prisendringer siden forrige pristest, og er blant annet noe dyrere på enkelte produkter.

Les også: Kan bli ny sjokkpris på snus: – Jeg garanterer at prisen blir 63 kroner esken

Nettavisen erfarer at alle dagligvarekjedene har senket snusprisene etter at saken ble omtalt.