Send oss ditt bilde av sankthansfeiringa!

Sankthans: Eller jonsok, søndag 23. juni.foto:  Eli Lund

Sankthans: Eller jonsok, søndag 23. juni.foto: Eli Lund

Av

I helgen feirer vi Sankthans, eller Jonsok. Vi vil gjerne se hvordan du feirer!

DEL

I mange bygder og tettsteder er det lagt opp til ulike arrangementer og vi ønsker oss så mange bilder som mulig fra både Odda, Jondal, Ullensvang og Eidfjord.

Send oss bildene på redaksjon@hardanger-folkeblad.no og legg ved navn på fotograf og hva vi ser på bildet og hvem som er avbildet.

I Hardanger er også Jonsokbryllup, lekebryllup eller barnebryllup en tradisjon der barn eller ungdom på jonsokdagen (sankthansdagen) etterlikner de voksnes tradisjonelle bryllupsseremoni med festdrakter, opptog og feiring.

Odda kommune melder på sine hjemmesider at det er tillatt å tenne opp sankthansbål så lenge det er i god avstand til bygninger, skogområder, vegetasjon og annet brennbart materiale.

«Sankthansbål i Odda og Ullensvang skal meldes til brannvesenet i Odda på telefon 97 55 86 13 eller e-post brannvesen@odda.kommune.no i god tid på forhånd. Følg brannvesenets råd for forsvarlig bålbrenning», blir det opplyst på kommunens hjemmesider.

Kommunen lister også opp en rekke tips for bålbrenning – som å ikke brenne bål på svaberg, da dette gir varige skader på berget, samt at bålet bør bygges av rene treprodukter da impregnerte materialer avgir giftige gasser ved brann.

Det samme gjelder skumgummimadrasser, gamle sofaer, bildekk etc.

- Bålet bør ikke bygges for stort. Kast heller på mer ved etter hvert. Ikke bruk bensin eller lignende til opptenning. Er bålet høyt, bør det antennes på midten. På den måten unngår du for store flammer og sterk varmeutvikling», skriver Odda kommune.

Artikkeltags