Filmselskapet har lagt ut en liten trailer på nettet. Forhåpentligvis kan det bli lengre smakebiter etter hvert, men her kan vi i hvert fall se glimt fra Hildal og Tyssedal med Trolltunga.

- Alle har hørt om Hollywood. De fleste om Bollywood. Dette dreier seg om Kollywood. Og det er nok ukjent for de fleste, fortalte Vidar Trellevik, daglig leder i VPB Media A/S til HF da han var i Odda i forbindelse med innspillingen.

- Kollywood hører til Chennai, Tamil Nadu i India. Der bor det tamil-indiere, og det er der Kollywood-filmene kommer fra. Det er første gang deler av en Kollywood-film blir spilt inn i Norge, fortalte han videre.

Kontaktperson

Trellevik er norsk linjeprodusent for filmen. Det vil si at det er han som er ansvarlig for kontakt med norske myndigheter og som innhenter nødvendige filmingstillatelser. Og han var svært fornøyd med å filme i Odda.

- Det er nyttig å ha gode kontakter. Og den mottakelsen vi har fått her i Odda er bare helt fantastisk. Fra Jostein Soldal i OpplevOdda til Odda kommune som har sørget for alle nødvendige tillatelser, skrøt han.

Stor regissør

Bak filmen står regissøren K.V. Anand, som er en av de virkelig store i India.

- Det som er spesielt med denne filmen er at den skal dubbes på åtte språk. Den skal også vises på en internasjonal filmfestival i Oslo til våren, fortalte Trellevik.

- Den vil bli sett av millioner. Senere vil den også komme ut på DVD. Dette blir en gedigen reklame for Norge. Selv om navnet Odda ikke spesifikt blir nevnt i rulleteksten, så vil det stå at opptak er gjort i norske fjorder, sa han til HF.

Ifølge det indiske filmnettstedet www.ayngaran.com heter filmen ”Ko”, og vil bli en snerten underholdene actionfilm. Hovedperson er en gravende nyhetsjournalist som erter på seg mafiaen.

Hvor Tyssedal kommer inn i det plottet kan man jo lure på, men indiske filmer har ofte lange dansescener der hovedpersonene drømmer seg bort til eksotiske steder.