Etter å ha imponert med etappeseier torsdag hadde syklisten mye å bevise da han startet den andre etappen med den røde ledertrøyen. Sammen med sykkelkompisen Magne Aarsteinseng har de to levert en god tour, men de tre siste dagene gikk det tråere enn pangåpningen torsdag.

Før søndagens etappe uttalte Strand til HF at han håpte å bli blant de 10 beste sammenlagt.

Etter målgang søndag var han ikke så sikker på om det gikk, men resultatlista viste likevel at han greide målet sitt.

Med sammenlagtiden 04:38:08 var han kun minuttet unna Luigi Patralia på 9. plass. Will Corden vant sammenlagt på tiden 04:33:13

- Vi ble overrasket over at etappen var lettere enn først antatt. Så da gikk vi for å angripe feltet og komme oss i brudd, forteller Strand som sykler for Åsane CK.

Gikk i brudd

Etter flere bruddforsøk kom han seg etter hvert av gårde, men i en bakke fikk Strand tekniske problemer og stoppe opp for å fikse sykkelen.

- Feltet suste forbi og jeg måtte prøve å komme meg opp igjen på egenhånd, sier Strand som også lørdag havnet i trøbbel da kjedet hoppet av.

 

Magne Aarsteinseng kom seg i brudd senere mens Strand jaget feltet alene i 30 kilometer uten å nå opp. Aarsteinseng ble etter hvert hentet inn igjen og kom i mål bakerst i feltet, med Strand like bak.

Feltet suste forbi og jeg måtte prøve å komme meg opp igjen på egenhånd

Thomas Strand

 

Nytt ritt i vente

Toruen sett under ett, med Strand på en svært sterk 10. plass, gjør at gutta var godt fornøyde.

- Vi er fornøyde med touren. 1. plass og ledertrøye på meg og 3. plass og den mest offensive rytteren på Magne. Vi preget rittet og har fått mye god trening, sier Strand som har planer om en velfortjent hvil før et toukers ritt venter i Belgia.

Tour Ta` Malta er et internasjonalt etapperitt og ble gjennomført i år for 22 gang. Det var første gang Thomas Strand deltok.