Det var ikke et samfunn med knekket Smelteverksrygg som markerte 100 års industrihistorie i kveld. Det var en festaften med ukuelig optimisme og tro på ett Oddasamfunn som igjen vil vokse.

Fremad

Ordfører Gard Folkvord gjorde Sam Eydes sitt motto til Oddas nye motto: "Fremad for en hver pris" Vi har en stolt og vakker framtid foran oss, sa ordføreren.

Fra nabokommunen Ullensvang, og fra Hardangerrådet på vegne av de syv hardanger-kommunene hilste og gratulerte Solfrid Borge.

-Det er et tettere bånd mellom Odda og Ullensvang enn det mange vet, sa hun.

Stolt

Lars Ove Seljestad og Frode Grytten holdt festtalene. -Selv om jeg har flyttet fra Odda, vender jeg alltid tilbake. Jeg vil alltid være en odding, og det er jeg stolt av å være, sa Seljestad.

Jon Eikemo var i sitt ess som konferansier. Det var tydelig at han trivdes i Odda. Han hadde sine private forslag til ny vekst i Odda: Start opp Granvinbanen, ha små cruicebåter inn til Odda og reist gondolbane opp til Folgefonna, sa han. Det ble en gripende kveld i Lindehuset, på stedet der Oddaindustrien startet for i dag 100 år siden. De kulturelle innslagene holdt en meget høy klasse. Og festkvelden ble avsluttet med et overdådig festfyrverkeri som var 100 åringen Odda verdig.

Blant de som overvar festforestillingen var Høyres leder Erna Solberg. Hun sa seg imponert over både festen og Oddasamfunnet

Bilder og omtale av festen og 100 års helga i papiravisa mandag.