Stipend til Major Parkison

Major Parkisons frontfigur  Jon Ivar Kollbotn

Major Parkisons frontfigur Jon Ivar Kollbotn

Artikkelen er over 9 år gammel

Oddabandet Major Parkison mottok lørdag stipend fra Hardangerfondet som er opprettet av Oddakonsertene. Det skjedde under ungdomsfestivalen UFO.

DEL

I begrunnelsen heter det at Major Parkinson er en fremragende ambassadør for Odda. Medlemmene i bandet har vist at det er mulig å nå langt som musiker for ungdommer som har bakgrunn fra musikkmiljøet i Odda.

"Bandet har vist pågangsmot, talent, vilje og utholdenhet. De har også ved gjentatte anledninger vist stor vilje til å vende tilbake til Odda og spre et fantastisk, musikalsk budskap.

Major Parkinson har også vist en helt egen evne til å gå egne musikalske veier. Dette er noe Hardangerfondets styre verdsetter høyt. Det var med stor stolthet vi leste kritikker av bandet da de slapp sin første CD. "Major Parkinson er redningen for norsk popmusikk" sto det i Dagens Næringsliv som la seg flat av beundring for Odda-bandet.

Det er med stor glede, og en stor ære, å få overrekke Major Parkinson årets stipend på 15.000 kroner.

Vi ønsker medlemmene i bandet lykke til med den videre karriere og gleder oss over suksessen Major Parkinson allerede har oppnådd og vil oppnå i fremtiden.

En stor takk til Jon Ivar Kollbotn, Eivind Gammersvik, André Lund og Jan Are Rønhovde som startet bandet i 2003.

I sitt første år som Major Parkinson, vant bandet Eggstock-festivalen i Bergen. Fem år senere kom det kritikerroste albumet Major Parkinson og snart er album nummer 2 klart. En turne i Tyskland er også nært forestående.

I dag består MP av Jon Ivar Kollbotn - vokalist, André Lund som spiller gitar, Alf Borge på gitar og sang, Eivind Gammersvik spiller bass, Jens Erik Aamundseth på trommer og Lars Christian Bjørknes på keyboard eller tangentinstrumenter. "

Artikkeltags