Oddas triumfbue

Kunstnerne Lars Korff Lofthus (t.v.) og Leander Djønne argumenterer for utvikling. Magnet-monumentet symboliserer blant annet  muligheter.

Kunstnerne Lars Korff Lofthus (t.v.) og Leander Djønne argumenterer for utvikling. Magnet-monumentet symboliserer blant annet muligheter. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Onsdag ble monumentet «Makter og Menneske» avduket på Smelteverkstomta

DEL

Ordfører Gard Folkvord var både alvorlig og spøkefull da han stod for avdukingen.

- Det er en våt drøm som nå går i oppfyllelse. Det er enhver ordførers drøm å avduke monument, sa han og fikk litt varme i publikum.

- Det er på tide å få et monument inne på monumentet, mener ordføreren.

Kunstnerne Lars Korff Lofthus og Leander Djønne avdekket selv stålmagneten som symboliserer både det som var og det som skal komme.

Etter høvelige og bevisst valgte musikalske innslag, (støy/indistrimusikk på horn, halling og vuggesang på torader og politisk arbeidersang på russisk) tok publikum oppfordringen om å gå gjennom (triumf)buen før de toget til offisiell og kraftig litterær åpning i Lindehuset.

Korff Lofthus og Djønne har et (berettiget) håp om at industrikulturen nå kan transformeres til kulturindustri. De legger også vekt på mellommenneskelige forhold når de presenterer sitt felles verk.

Monumentet i stål er flyttbart. Enn så lenge står det på plassen foran Ovn3 og inviterer til bevissthet, kreativitet og handlekraft.

Artikkeltags