Evakuerte boliger på Tokheim på grunn av rasfare

Evakuerte: En patrulje fra Hardanger lensmannskontor var på plass på Tokheim.

Evakuerte: En patrulje fra Hardanger lensmannskontor var på plass på Tokheim. Foto:

Odda kommune har sammen med NGI og politiet besluttet å evakuere totalt 15 husstander på Tokheim. Årsaken er fare for ras.

DEL
  • Denne artikkelen  blir oppdatert

- Det er i samråd med politiet og NGI besluttet å evakuere 15 husstander på grunn av rasfare. Det er med bakgrunn i at det nå er faregrad 4, opplyser ordfører Roald Aga Haug til HF.

Det er mye snø i fjellet og det har de siste dagene gått mange ras ned Tokheimlia. Det skal ha bygget seg opp store skavler oppe i fjellet på grunn av heftig vindtransport.

NVE gikk tidligere i dag ut å varslet om de farefulle forholdene.

- Vi har nå definert 15 hus som må evakueres. De får tilbud om overnatting på Hardanger Hotel, opplyser Haug.

Politiet gikk like over klokka 19:00 i gang med evakueringen og gikk fra dør til dør for å be folk om å forlate sine hjem.

- Nå skal vi ha et lite møte med ulike instanser i kommunen for å se hva vi kan tilby. Det blir også et møte med de evakuerte klokka 20:00, opplyser Haug.

Odda kommune satte klokka 20:00 ned kommunal kriseledelse.

Det er politiet som formelt beslutter å iverksette evakuering. Lensmann Terje Kvalvik sier til HF at beslutningen denne gangen ble gjort i samråd med kommunen og NGI.

- Vi har definert utsatte bygg og boliger på et kart, i alt 15 stykker. Vi skal få de inn i våre registre og tar kontakt med dem. De vil da få tilbud om overnatting på hotell, sier han.

Det vil bli tatt en ny vurdering av situasjonen i morgen tidlig.

Artikkeltags