«Ny» kafé på to etasjer

Gleder seg til åpning: Daglig leder Hilde Skjeldås (til venstre) og Sissel Bratteteig fra Andersen's Konditori. Styreleder Michael Andersen kunne ikke stille til intervju.

Gleder seg til åpning: Daglig leder Hilde Skjeldås (til venstre) og Sissel Bratteteig fra Andersen's Konditori. Styreleder Michael Andersen kunne ikke stille til intervju.

Det nye kaféutsalget på Sørfjordsenteret vil ha dobbelt så mange sitteplasser som før.

DEL

Lokale nyheiter - 5 kr for 5 veker

Andersen's Konditori ble natt til 27. august totalskadd i brann. Konditoriet har siden vært stengt, og lokalene har blitt ryddet fra gulv til tak, men innehaverne ser nå lys i enden av tunnelen. Arbeidet med å bygge ny kafé er allerede godt i gang.

Glassfasade mot sjøen

– Hele produksjonen i andre etasje skal flyttes ned i første, sier daglig leder Hilde Skjeldås, som sammen med Sissel Bratteteig og Michael Andersen utgjør de tre innehaverne.

Skjeldås og Bratteteig viser stolt fram den nye åpne løsningen, der taket er erstattet med et sittegalleri langs den ene veggen i andre etasje.

– Tidligere var det ofte kamp om bordene. Nå kan vi tilby dobbelt så mange sitteplasser som før, fordelt på de to etasjene, opplyser Skjeldås.

Hun forteller at det også blir åpen løsning inn mot hallen i Sørfjordsenteret, som kan lukkes med gitterdører.

– Vi kommer også til å sette noen border ut i hallen, sier daglig leder.

Fasaden ut mot fjorden og parkeringsplassen er i dag kledd igjen, men Bratteteig sier denne skal erstattes med en glassfasade.

– Vi tror det blir hyggelig for gjestene å nyte en kopp kaffe på galleriet, med flott utsikt mot Sørfjorden, sier hun.

Tilnærmet likt tilbud

Skjeldås og Bratteteig sier varesortimentet blir ganske likt som før.

– Kakeproduksjonen blir den samme. Dessverre så forsvinner brødproduksjonen, men vi kommer fortsatt til å lage tebriks, forteller de to blide damene med et smil.

Konditoriet vil nå få levert ferdig deig, klar til heving.

– Det blir akkurat som helt ferske bakervarer. Vi var nylig på kurs og testet produktet, det smakte kjempebra, forteller Skjeldås.

Den nye ovnen skal plasseres like bak disken, slik at kundene kan følge bakingen fra bordene.

– Vi kommer også til å fortsette med utleveringer av snitter og smørbrød, sier Bratteteig.

Midten av januar

Da HF var innom Sørfjordsenteret i forrige uke var det full aktivitet i lokalene til Andersen's Konditori. Innehaverne regner med at både disk, frys og kjøl vil være på plass i løpet av to uker.

– Montørene skal gjøre sin jobb tidlig på nyåret. Forventet oppstart blir i midten av januar, sier Skjeldås.

Før brannen hadde Andersen's Konditori ti ansatte, men dette blir nå noe redusert, da noen ansatte jobbet i de tidligere produksjonslokalene i andre etasje.

– Det blir oss innehavere i tre fulle stillinger, pluss helgevakter, forteller Skjeldås og Bratteteig og legger til at de gleder seg til åpning.

Artikkeltags