- Blant de største byene er det kun i Stavanger og Drammen vi ikke ser en vekst, så Odda er på ingen måte alene om å oppleve en økning i anmerket gjeld, sier administrerende direktør Siv Hjellegjerde Martinsen i Lindorff i en pressemelding.

Hun vil ikke spekulere i hvilke årsakssammenhenger som har skapt situasjonen i Odda. Likevel er det et betydelig antall regninger som går hele veien til betalingsanmerkninger. For Oddas del var antallet anmerkede krav ved utgangen av andre kvartal i år 1.992.

Dette er opp 17,3 prosent siden samme tid i fjor, da antallet var 1.698.  Den samlede anmerkede gjelden i Odda ved utgangen av juni var 83.921.903 kroner.

Dette er opp 22,1 prosent det siste året. Det var 319 personer i Odda som stod registrert med betalingsanmerkning ved utgangen av andre kvartal, og dette er opp 1,6 prosent siden i fjor.

I gjennomsnitt har disse en anmerket gjeld på 263.078 kroner.

- Det kan ta fra ni til 12 måneder dager fra en regning forfaller til det blir registrert en betalingsanmerkning. Vi ønsker å vise at en del sliter økonomisk også i gode tider. Det er samtidig vår jobb å hjelpe folk med å finne løsninger på betalingsutfordringene, sier Hjellegjerde Martinsen.

Hjellegjerde Martinsen anbefaler personer som har fått økonomiske problemer til å være aktive.

- Det viktigste er at folk som møter problemer tar kontakt med oss eller den de har fått regning fra. De fleste som gjør det klarer vi å finne en løsning for. Hverken den det gjelder, kreditor eller vi kommer godt ut av at en noen får betalingsanmerkning. Vi gjør som regel det vi kan for å løse saken før den går så langt, sier hun.