Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket orienteringsmesterskap

Artikkelen er over 5 år gammel

Vestlandsmesterskapet på Seljestad samlet mer enn 300 deltakere, fra 70 ulike klubber.

Det var 17 år siden sist Odda arrangerte mesterskapet. Området rundt Korlevoll skistadion var i helgen fullt av telt som representerte de ulike frammøtte klubbene. Størstedelen av deltakerne kom fra Haugalandet og Bergensregionen. Fra Odda stilte rundt 30 til start.

Les også: Vertskap for mesterskap

Deltakere på ulike nivå

Konkurransen startet lørdag ettermiddag med individuelle langdistanseløp.

– Det er seks ulike mesterskapsløyper, der den lengste er 11,4 kilometer i luftlinje, deretter går lengden gradvis nedover, fortalte Eivind Tokheim, leder av Odda Orienteringslag.

Han opplyste at den lengste løypa startet like nedenfor Kistefjell og gikk nord for Haugsnut og Oddavarden.

– Den fortsetter forbi Krokavatnet og videre ned mot Seljestadstølene og Korlevoll, opplyste Tokheim.

Den tøffeste konkurranseklassen (H21) ble vunnet av Morten Jarvis Westergård (Halden SK), mens Marjo Liikanen (Ganddal IL) ble best blant damene (D21).

– Her gjorde oddingene Eirik Bjørkevoll og Stine Bjørkevoll begge en god innsats, sier Tokheim.

Mesterskapet var åpent for deltakere i alle aldersgrupper, fra under ti år til de over 70. Løypene var tilrettelagt for de ulike nivåene. To som lørdag sprang i mål på Korlevoll var søsknene Rannveig (8) og Sigurd (6) Oma Løyning fra Odda Orienteringslag. Begge var litt slitne etter å ha fullført en løype på 1,7 kilometer.

– Det gikk helt greit. Vi har drevet med orientering i fire år, fortalte de.

Gode tilbakemeldinger

Flere av deltakerne som HF snakket med fortalte at orientering er en idrett der man kan starte som nybegynner i voksen alder. Eirik Bjørkevoll, tidligere A-lagsspiller for OFK, sa det hadde vært en fin idrett å ha ved siden av fotballen.

– Å ha forståelse for kartet, samt god kondisjon, er de to viktigste ferdighetene. Orientering er en kombinasjon av løpsstyrke og det å bruke hodet, sier Tokheim.

Han er fornøyd med helgens mesterskap og forteller at de har fått mange positive tilbakemeldinger på gjennomføringen av arrangementet, som ble avsluttet med stafett søndag formiddag. Sauda gikk til topps i stafetten for herrer senior, mens Ganddal ble beste klubb i dameklassen.

Kommentarer til denne saken