Første band ut består av duoen Pedro Carmona Alvarez og Annlaug Børsheim.

– Vi ønsker å fornye oss, og satse på litt andre typer arrangementer. Samtidig så er det klart at vi har hatt noen konserter der den normale scenen blir i største laget. Da er det greit å ha et mer intimt alternativ, sier Iris-sjef Stein Egil Legård.

Han har lenge hatt et ønske om å ha formiddagsarrangementer av ulik karakter på Iris Scene.

– Under Blueshelga er det formiddagsarrangementene som gjerne er best, med god stemning og et mer lydhørt publikum. Så selv om vi for all del skal fortsette med kveldsarrangementer og de vanlige konsertene, ønsker vi å gjenskape litt av stemningen på disse formiddagsarrangementene, også ellers i året, forteller Legård, og legger til at den nye scenen også åpner for andre typer arrangementer enn konserter.

Fredag kveld står Pedro Carmona Alvares, som oddingene har blitt kjent med gjennom flere år med Litteratursymposiet, på den «vanlige» scenen med Bob Dylan-tribute og fullt band, og lørdag formiddag har Carmona Alvarez fått med seg Annlaug Børsheim til innvielse av den nye intimscenen. I forkant av konserten blir det platemesse, som også er et nytt konsept for Blueslaget.

– Vi prøver dette, så får vi se hvordan  musikkinteresserte i Odda og omegn tar det imot, sier Legård.

Store deler av programmet for de neste månedene er også klart. Etter Dylan-kvelden med Carmona Alvarez  og innvielsen av den nye intimscenen kommende helg, kommer høydepunktene tett.  Blant bandene som skal spille på Iris frem til mai, er Nick Moss Band, Odda Storband, Bjørn Berge Trio, Vidar Johnsen, Claudia Scott, Orbo og Gina, André Søfteland og «Dei Elendige», David Bowie-tributen Scary Monsters, og MKs Marvellous Medicine, som nylig vant Spellemannspris i kategorien blues.

– Vi mener vi har fått på plass et godt og variert program, der vi har noe for alle, slår Legård fast.