Ber om tålmodighet fra bilister og stunts fra publikum

Klare for fest: Inge Lægreid og kultursjef Lage Thune Myrberget ber oddingene stille opp for å lage liv og røre langs løypa, og utføre artige stunts underveis. Foto: Helge Søgnebotten

Klare for fest: Inge Lægreid og kultursjef Lage Thune Myrberget ber oddingene stille opp for å lage liv og røre langs løypa, og utføre artige stunts underveis. Foto: Helge Søgnebotten

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag ettermiddag har Tour des Fjords målgang i Odda. I den forbindelse blir det en del avsperringer langs veien.

DEL

Inge Lægreid i den lokale arrangørstaben ber folk om å beregne god tid langs veiene torsdag. Odda er da målsted for rittets andre etappe, som går fra Stord til Odda.

Målgang på Eitrheim

På Eitrheim vil det bli både barneritt, BMX-show og storskjerm, der publikum kan følge syklistene på veien mot en forhåpentligvis spennende målgang. Det krever også en del rigging i forkant.

– I den forbindelse vil det bli manuell dirigering av trafikken hele dagen. Personbiler vil i så stor grad det lar seg gjøre bli styrt over boligfeltet på Eitrheim, sier Lægreid.

Når syklistene nærmer seg, blir veien helt stengt på Eitrheim. I tillegg er det utplassert vakter underveis, og et sikkerhetsteam kjører foran syklistene i løypa, og stopper all motgående trafikk.

Vil ha stunts underveis

Lægreid forteller videre at alt er klart for en skikkelig sykkelfest, og oppfordrer alle til å stille opp for å heie syklistene frem – og gjerne finne på artige stunts underveis.

Han forteller at han har vært i kontakt med TV2-apparatet rundt Tour des Fjords, som ser frem til å vise frem Hardanger på tv-skjermen. Blant annet har kommentator Christian Paasche bodd i Odda, og gleder seg til å vise hva området har å by på, ifølge Lægreid.

Arrangementet på Eitrheim vil bli loset i land av speaker Kjell Erik Kristiansen.

Videre sier Lægreid at det også blir et opplegg i Odda sentrum rundt fredagens etappe i Tour des Fjords, som går fra Ulvik til Suldalsosen.

– Her får vi dagens første spurt rett ved rådhuset, sier Lægreid, som opplyser at det vil være lekeland og diverse aktiviteter fra formiddagen av. Han legger til at det går rykter om at en gjeng røldøler har store planer om å markere seg i løypa denne dagen.

Ventetid for trafikanter

I en pressemelding ber også Statens vegvesen om at trafikanter beregner ekstra god tid. Når syklistene er på vei fra Stord til Odda, blir Fv. 46 mellom Sandeid og Nedre Vats stengt for trafikk mot Vats omtrent mellom kl. 14.30 og 16.00.

I Odda er det målgang, og det blir derfor en del kø og venting på Fv. 550 på Eitrheim i målområdet. Når syklistene kommer til mål rundt kl 18.00 vil fylkesvegen bli helt stengt i 1-2 timer. Dette kan også få konsekvenser for trafikkavviklingen i Folgefonntunnelen, opplyser Jostein Vandaskog fra Statens vegvesen i meldingen.

Redusert fremkommelighet på Rv.13

Tredje etappe går fra Ulvik til Suldalsosen fredag.

- For å unngå utfordringer med møtende trafikk vil Rv. 13 bli stengt for trafikk nordover tidlig på dagen. Det blir ikke vegarbeid ved Deildo etter kl. 11.30, sier Vandaskog.

Rittet starter i Ulvik kl.12.30 og vil gå over Hardangerbrua, og kjører forbi Odda omtrent kl 14.15.

-I denne perioden vil det vere sterkt redusert fremkommelighet på Rv. 13 langs Hardangerfjorden, opplyser Vandaskog i pressemeldingen.

Artikkeltags